Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2023 06:14 - АЛОНСО ДЕ ОХЕДА /ДРАГАН ОХРИДСКИ/ БЪЛГАРИНЪТ ОТКРИЛ ЮЖНА АМЕРИКА и КОЛУМБ - СИН НА ПОСКИЯ КРАЛ ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧЕК ?! Автор: Анна ЗОГРАФОВА
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 336 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.05.2023 06:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  1. АЛОНСО ДЕ ОХЕДА - ДРАГАН ОХРИДСКИ - БЪЛГАРИНЪТ ОТКРИЛ ЮЖНА АМЕРИКА
ХРИСТОФОР КОЛУМБ Е СИН НА
ПОСКИЯ КРАЛ ВЛАДИСЛАВ
ВАРНЕНЧЕК - ЯГЕЛО ?! Автор: Анна ЗОГРАФОВА
image


Колаж - Колумб и неговият баща - полският крал Владислав - Варненчек от Ягелонската династия!

Авторска компютърна графика на Анна Зографова

Според известния  немски картограф Велдмюлер, “светът научава за откритата от Колумб "Новата земя" през 15 в. от…… Америко Веспучи”, на чието име впоследствие е наречен континента. Наш български изследовател и разузнавач обаче, д-р Иван Димитров, изследвайки древни ръкописи в няколко страни на Южна Америка, във втората половина на миналия век се опитва да докаже,  че не Колумб, а един българин - средновековен левент и капитан на кораб от армадата на Колумб, наречен Алонсо Де Охеда ,/което ще рече Драган от Охрид/ бил първият европеец, чийто крак е стъпил на американски бряг през 15 век. Този Алонсо / Драган/,  командвал корабната армада на легендарния Колумб, достигнла първа до земите на Южна Америка, а на борда на корабите, пътували в откривателския рейд  десетки българи, ангажирани в тези плавания като обикновени моряци. Трябва да се знае, че пътувалите с Алонсо Де Охеда и Колумб на борда на корабите българи всъщност са първите европейци, достигнали бреговете на днешните Бахамски острови. Съзирайки суха земя,  след месеци плаване в океана, нашенците радостно се провикнали  с пълно гърло и ясен глас по нашенски, /както правели тогава, в средновековието техните бащи и деди/- Завикали те с българския възглас за изненада:“Ба! Радост! – Ба! Радост! Ба – радост!
Оттук, от възклицанието “Ба – радост!”, “Ба – радост!”   Така с този възглас се запазило наименованието на земята или по-точно на мястото, където те някога акостирали. В столетията сричките обаче се префасонирали на БАР БА ДОС! От БА – РА-ДОСТ!  И точно там, където българите слезли и стъпили на американска земя, днес е мястото на град Барбадос! До това заключение стигат българските изследователи Иван Димитров и единственият хабилитиран български феномен - ясновидец  академик Йордан Стоилов Иванов. Изследователят Д-р Иван Димитров дори написва книга, озаглавена "Рицарят на Мадоната", която представлява документален разказ за Алонсо де Охеда - Драган Охридски, откривателят на Южна Америка.
Испанци и португалци днес разказват една красива легенда за кралицата католичка Изабел, която заложила прекрасни накити и най красивата своя огърлица за да финансира експедицията на Колумб. Истината е, че част от средствата за експедицията са дадени от евреи, имената на които са съхранени през вековете. Това са небезизвестните Луис Де Сант Анджел и старите еврейски фамилии  Рибес и Суружон като парите били освен за експедицията, също и за съставянето на карта за пътешествията до Голямата земя. Астрономът на начинанието, също евреин, останал известен в историята на Астрономията с името Пукато. И въпреки, че някои испански анали манифестират, че първият, който видял бряг, в експедицията до Америка бил Родриго де Триана, истината е, че заедно с няколкото дузини българи на корабите в армадата имало и португалски евреи.  В аналите на историята е било записано само името на Родриго, също евреин, защото първият преводачи журналист, описвач на събититията с откриването на Америка също бил евреин - Луис де Торес. Но неоспорим факт е, че 

историята на Южна Америка започва с мощния възглас на десетките българи на борда, които викали: БА! РАДОСТ!

И така, изследователят Иван Димитров заминава за Испания, Португалия и Америка за да търси морски карти и документи за морските рейдове на Колумб.

Що се отнася до Колумб - преди време португалският историк Мануел Рос  развива една невероятно интересна и авангардна теория за произхода на мореплавателя.  Според тази теория, КОЯТО Е КРИТИКУВАНА, НО ВСЕ ПАК СЪЩЕСТВУВА И НЕ Е ОТРЕЧЕНА, Христофор Колумб не е бил генуезец, а бил роден на остров Мадейра като негов баща бил..... полският крал Владислав ІІІ Ягело - известен унас щато Владислав Варненчек. Ягело както знаем участва в средновековния рицарски поход срещу турците до Варна, заедно с унгарския воевода Ян Хунияди. А от историята знаем, че този потомък на Ягелонската династия  е роден на 31 октомври 1424 г. в Краков, Кралство Полша (1385 – 1569) и починал /според официалната история/ на 10 ноември 1444 г., загинал във Варна по време на жестока битка с турците, в опит да освободи българското царство.  Португалецът историк Мануел Рос твърди още и, че Ягело - Варненчек успява да се спаси като бяга от бойното поле. Пак според твърдения на изследователя Рос, Ягело впоследствие се  установява и заживява в Мадейра, където сменя самоличността си. Приема името Енрике Алемао, за да не бъде убит. Колумб е роден през 1451 г. и е починал на 20 май 1506 г.  на 55 г. възраст. Той предприема общо 4 експедиции до Америка във времето между 1492 и 1504 г., съгласувани с испанското кралско семейство.
  • Първа експедиция (1492 – 1493)
  • Втора експедиция (1493 – 1496)
  • Трета експедиция (1498 – 1499)
  • Четвърта експедиция (1502 – 1504)
 Според покойния академик Йордан Ст. Иванов, който е и единственият хабилитиран ясновидец у нас в новата история на паронармалните явления, документи както за произхода на Колумб така и за българския капитан Алонсо Д Охеда има във Ватикана и в кралските архиви на Испания, Португалия и на Хондурас. Материали за първото акостиране на американския бряг, пак според него следва да има и в архивите  и на държавите на всички  европейски кралства, разполагали по онова време с морски флот. Затова ако наистина един ден бъдат извадени и разтворени архивите на Ватикана, които са дълбоко консервирани, за секретни  и дори може би и неразчетени, то това ще бъде повратната точка, от която много от войните по света ще бъдат прекратени. Но нека да върнем историята отново във времето на Народна Република България.          Един чешки граф, афиширал се като потомък на средновековни благородници през 70-те години на ХХ век, донесъл в България уникалния личен дневник на своя роднина. Това била известната високопоставена средновековна придворна дама О,Конър. Своят дневник  тази пра пра -пра-лелята на графа написала още през далечната 1505 г. Този дневник реално е съществувал и е съдържал много важна информация, отнасяща се за времето на пътешествията  на първите Колумбовци до Америка и обратно. В този дневник имало информация включително и за личността Алонсо Де Охеда  както и две особено важни писма, с новини от времето на пътуванията в първия рейс до Америка. За тях съобщавала същата тази благородна придворна дама О, Конър, която написва писмата..  В едно от писмата пишело буквално следното:
 “От далечно плаване се завърна Диего Де Никоеса…..както и "главният разрезвач на месото на Краля"…?! С втория кораб пътуваше и капитан Алонсо Де Охеда, известен още и с името Драган Де Лихнида” -  самият Алонсо Де Охеда или Драган Охридски по името на Охридското езеро, наричано още и Лихинда/."
 Копие от същия дневник, чешкият граф предал и в Испанския кралски архив. След това графът пристигнал в България. Имало е навремето преговори с наши разузнавачи, според академик Йордан Стоилов Иванов, в които графът – чешки потомък, изявил желание да продаде, забележете чрез службите на бившата НРБ, на нашата Българска академия на науките оригинала на този дневник. Съществуват сведения от средите на БАН, според които още преди 1943 г.,  дори самият цар Борис ІІІ е знаел за този дневник. Още тогава докато цар Борис Трети е бил още жив, в разговори с проф. Богдан Филов и с археолога Рафаил Попов, те и други мастити наши български  историци и учени от БАН са търсили връзки по същия повод с академичните кръгове на Мадрид.
И така - още за българския произход на Алосо. "Данните за Алонсо Де Охеда  - Драган Де Лихинда / Драган Охридски/ би трябвало да бъдат потърсени и открити в дворцовите архиви на Мадрид, а също и в морския музей на Мадрид"  - продължава своя коментар акад. Йордан Ст. Иванов.
Във всички справочници пише  обаче, че "Алонсо де Охеда Alonso de Ojeda е бил роден и е живял в периода.1465 - 1515 г. и  е бил конкистадор, пътешественик и изследовател и  един от първите завоеватели на Америка, както и първият значим испански откривател след Колумб?".  Де Охеда организира няколко самостоятелни експедиции без Колумб като втората е от 1502 г., когато той слиза отново на Американския континент, в района на днешната Санта Крус където основава колония. Завръща се и отново  заминава за "Испаньола" при своя приятел Хуан де ла Коса, който е нарисувал и първата карта на света след откриването на континента Америка. Хуан Де Ла Коса също е капитан в армадата на Колумб и е управлявал неговия флагмански кораб "Санта Мария". От там капитан Алонсо пак се завръща в Испания и организира трета експедиция през 1509 г. с четири кораба и 300 моряци, в която участва и Франсиско Писаро, завоевателят на днешно Перу, който основава градовете Лима и Трухильо като управлява във времето на голямото въстание на инките, в периода 1536 - 1537 , начело на което застава легендарният индиански вожд Манко Капак. 

Алонсо де Охеда води многобройни битки за златото на индианците, за робите и дори си взема индианка за жена, но финала на неговия живот е жесток - умира в пълна нищета през 1515 г.

Хипотеза за българския му произход
С такава теза излиза писателят разузнавач Иван Димитров, изследвал подробно живота на  капитан Алонсо в библиотеките на Хондурас. От неговите разработки по темата се заинтересували и от Ватикана. Такива данни там впоследствие сам е търсил и българският писател от времето на “социалистическия реализъм” Георги Караславов. И въпреки неколкократните запитвания от страна на оторизирани сътрудници на БАН до Академията на науките в Мадрид, за повече данни и яснота около личността на Алонсо Де Охеда, за когото придворната дама от ХV век писала в своите писма,  отговорът от Испания бил неизменен: …. “Имайте търпение, ще направим анализ!”
 С информацията по случая според българския сензитив акд. Йордан Иванов са се занимавали поколения учени от световна величина. Един от тях е проф. Виктор Краус, а също и съвременни учени от Тегосигалпа / Хондурас/.
 И тъй като като темата на археологическите фалшификации в архивите продължава да бъде актуална, сензитивът феномен с параномални способности и ясновидец по рождение акад. Йордан Стоилов Иванов коментира хипотезата на Димитров по следния начин:

image
"Длъжен съм да отбележа, че Америко Веспучи, на чието име е била наречена Америка, всъщност е личност, която никога и по никакъв повод не се е качвала дори и на лодка. Всичко, което Веспучи е написал е било плод на разкази и описания. Това са разкази на участници в  експедицията на Колумб. Те започват от  моменти, в които пътешествениците са се завръщали от рейда, а той ги е чакал на пристанищата или в някоя от кръчмите по крайбрежието. Впоследствие същият този Веспучи изключително прилежно и последователно записвал, но само това, което било изгодно - на него и на властимащите и в кралствата Португалия и Испания. Всъщност  той е действал избирателно. По тази причина дал правото, с името му да бъдат назовани новите земи – Америка. Америко Веспучи всъщност е истинският редактор, а не автор на разказите за Америка. А всички записани от него уникални истории са му били разказвани от ….нашенците-българи, от българския екипаж на капитан Алонсо Де Охеда както и от останалите капитани и моряци. Истината е, че Америко Веспучи, в своето време постъпил така както венецианецът Марко Поло, който два века преди същия този Веспучи написал, че “когато през 1280 г. бил в Северна Бирма, пръв научил за най-грандиозния таен град Анкгор в кампучийската джунгла”. Но станало така, че неговите съвременници от това време съвсем не му повярвали, защото някой решил че Марко Поло бил...лъжец?!  Всъщност Марко Поло бил първият изследовател, който открил тайнствения комплекс Ангкор, построен от предците на кхмерите. Марко Поло бил този средновековен изследовател, дал информация на разследванията на францисканския монах Одорик Портеноне, който се води за откривател на Анкгор".

Христофор Колумб е роден през 1451 г. и е починал на 20 май 1506 г.  на 55 г. възраст.
Преди време португалският историк Мануел Рос  развива една невероятно интересна и авангардна теория за произхода на мореплавятеля Христофор Колумб, според която Колумб не е генуезец, а е роден на остров Мадейра. И забележете - пак 
според изследователия Рос - баща на Колумб бил полският крал Владислав ІІІ Ягело?!  
Ягело както знаем е участвал в средновековния рицарски поход срещу турците до Варна, където стига рамо до рамо с унгарския воевода Ян Хунияди. А от историята знаем, че този потомък на Ягелонската династия, известен като Владислав Варненчик е роден на 31 октомври 1424 г. в Краков, Кралство Полша (1385 – 1569) и починал /според официалната история/ на 10 ноември 1444 г., загинал във Варна по време на жестока битка с турците, в опит да освободи българското царство.  Португалецът историк и изследовател Мануел Рос твърди още и, че Ягело не е загинал на бойното поле, а успява да избяга и да се спаси, но за да не понесе позора на бягството, дебаркира от кралските си задължения и законспириран променя самоличността си за да не бъде убит.  Пак според твърдения на изследователя Рос, Ягело впоследствие се е установява в Мадейра, където заживява под името Енрике Алемао. През 1960 г. двама норвежки учени Хелге Ингстад и Ане Ингстад откриват артефакти във викингско селище в района на Л"Анс-о-Медоус, датирайки ги към 10-12 век, с което излизат с тезата, че е имало европейско присъствие в Америка много преди Христофор Колумб.  1. Колаж Фотоси на Колумб, подписът на Колумб и Ягелонския крал Владисав - компютърна графика Анна Зографова Варненчек  Анна Зографова, журналист - международник, член-кореспондент на Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/.

anna_zografova@abv.bg
Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1493530
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 636