Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2019 22:51 - VII МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ САВЯНСКА ПРИКАЗКА - СОФИЯ 2019
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1884 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

VII МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ 
„СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА“ – ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

Академията за филми, телевизия и интернет комуникации, с любезната подкрепа на фонд "Русский мир" и "Россътруднчество", представя 
VII МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ 
„СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА“, с името на големия приятел на България академик Дмитрий Сергеевич Лихачов. 
От 5 до 8 септември 2019 г., в София, в Руския културно-информационен център на ул. Шипка 34, ще се проведе 
VII Международен филмов и ТВ фестивал „Славянска приказка”.
Президент на фестивала е уважаваният наш академик, общественик и кинотворец, професор и доктор на изкуствата Димитър Димитров, а генерален директор е известната телевизионна журналистка, сценарист и кинорежисьор Елена Табанова – Димитрова, член-кореспондент на БАНИ.
Почетен Председател на Международното жури на фестивала за седми пореден път ще бъде Председателят на Китайската академия за кино и ТВ сериали - продуцентът режисьор от Китай Ю Сяоган, а съпредседател - сценаристът и режисьор Иван Тонев/ България/.
Почетни гости на фестивала тази година ще бъдат доаенът на българското кино - Анжел Вагенщайн, певицата, чийто глас продължава да лети в Космоса - Валя Балканска, изпълнителят Петър Янев, трикратният световен шампион по борба Александър Томов и общественикът Георги Йорданов.
Тържественото откриване ще се състои на 5 септември 2019 г. от 19.00 часа, в Голямата концертна зала на РКИЦ.
По червения килим ще преминат известни кинорежисьори, актьори, сценаристи от 15 държави.
По традиция при откриването на филмовия фестивал ще се проведе концерт, в който ще имаме удоволствието да видим известни български и чуждестранни изпълнители. В тазгодишния концерт ще участват: българските хорови формации „Сребърна пафта“ – младежи – лауреати на международни фестивали, хор „Планинарска песен”с ръководител маестро Румен Райчев, лауреатът на международни конкурси, естрадният изпълнител Марио Кръстев, танцовият дует Наташа и Евгений Занкови, певецът Николай Шевченко както и нашите специални гости от Южна Корея - танцовата музикална формация „Нарине“ с ръководител Маестро Сук Шин. 
В конкурсната програма т.г. участват над 180 филма, произведени в Русия, България, Македония, Венецуела, Беларус, САЩ, Китай, Украйна, Белгия, Монголия, Палестина, Сърбия и др. 
В деня на откриването на кинофестивала на 5 септември ще бъде показан номинираният с международни награди руски пълнометражният художествено исторически филм "Не за нас, не за нас, а за името твое" на режисьора Владимир Холодков и продуцентката Наталия Спиридонова, посветен на освобождението на България от турско робство.
Запърви път в програмата ще бъдат представени и филми от Венецуела – «Libertador» („ Освободителят“) -художествен исторически филм от Венецуела на режисьора Алберто Арвело за легендарния военачалник Симон Боливар и за освободителната война на венецуелския народ както и игралният филм

„Манцано Азул” (Синьото ябълково дърво) на режисьора Олегарео Барера - уникална семейна драма.
В рамките на фестивалните дни от 6 до 8 септември 2019 г., от 10.00 часа сутринта, в залите на РКИЦ любителите на киното ще имат възможност безплатно да се насладят на множество прекрасни български и чуждестранни филми.
Академията за кино, телевизия и интернет комуникации, с подкрепата на фонд "Русский мир" и "Россотрудничество", представя:

Програма на представените конкурсни филми:

Тържественото откриване на кинофестивала ще се състои на 5 септемзври 2019 г. от 19.00 ч., в голямата концертна зала на РКИЦ.
Във вечерта на откриването на фестивала на 5 септември 2019 г., от 21:00 ч. ще бъде показан руският документален филм със заглавие „Не нам, не нам, а имени твоему!“ на режисьора Владимир Холодков и продуцентката Наталия Спиридонова, посветен на 142-та годишнина от освобождението на България от турско робство. 
В това поредно седмо издание на кинофестивала за пръв път в нашата програма ще бъдат представени художествените филми от Венецуела - първият със заглавие «Libertador» („ Освободителят“) -художествен исторически филм от Венецуела на режисьора Алберто Арвело за легендарния военачалник Симон Боливар и за освободителната война на венецуелския народ. Вторият филм от Венецуела е със заглавие ” Manzano Azul” (Синята ябълка) на кинорежисьора Олегарео Барера - уникална семейна мелодрама. Единадесетгодишният Диего е принуден да остане да живее при дядо си в неголяма ферма високо в планината. Там няма електричество, компютерни игри и мобилни телефони. Всичко това заставя младежа да се учи да утвърждава нормалното, а не виртуално общуване с хората. Същевременно Диего тъгува за своя баща. Веднъж под синята ябълка той намира кутия, пълна с непрочетени писма...


6 септември
10.00 часа – ТВ сериал „ Мащеха“ – 2 серии, филм на Националната ТВ и радиокомпания на Узбекистана. (Сериалът е посветен на добрината, чистата любов, на семейните ценности, на честността, преданността на професиянта и словото. Главната героиня е Мащеха, това е образ на узбекската жена, нежна и красива, предана на обичаите и високите идеали.

11.30. „ Слънчевото зайче“ –ТВ сериал( Русия-Украйна) на режисьорката Карина Фолиянц.
Главната героиня на филма има своята успешна кариера, но в личния живот я преследват само проблеми.

12.30 „Храбрите“ филм на режисьора Акан Сатаев (Казахстан), интересен приключенчески филм от историята на Казахстан.

14.00 „ Андреевският кръст“, руски документален филм за руското военно духовенство на Севастопол, режисьор Елена Иваниченко.

14.20 Студентски филми на Ян Бошков: директор на продукции, сценарист и режисьор, на Стефания Спасова и Мики Илич - оператор и монтажист. Музика и звук: РТЦ - Радио и телевизия Цариброд при Училище "Св. Св. Кирил и Методий" с директор Снежана Симеонова.

14.30. „Три дни през септември“, игрален филм на режисьора А. Пейовски ( Македония)

15.30. „Самотното цвете“, украйнски художествен филм на режисьора Валерий Степанян - трогателна мелодрама.

17.00 „Белият Ягел“ руски игрален филм на режисьора Владимир Тумаев -Художествен филм, получил световна известност и голяма популярност, носител на много руски и международни награди от кинофестивали, мелодрама за живота на северните народи в тундрата, за проблемите на бащи и деца, за желанието на децата да напуснат родния край. Там , където хората живеят по законите на суровата природа се случват събития, които държат зрителя в постоянно напрежение.


7 септември
10.00 ТВ сериал „Saodat” (Узбекистан) - 4 епизода

11.15. „ Миньорското селище“, филм на режисьора Сергей Василев (Русия-Болгария)

12.30 „Стьопа“ един филм на Светлана Солнечная.

13.30 "Обичайте Русия като него" и "100 години в изгнание", документален филм на режисьора Владимир Костюк, посветен на живота и дейността на белоемигранта барон Едуард Александрович фон Фалц-Фейн – известен руски общественик, емигрант и филантроп, живял в кралство Лихтенщайн.
15.00 - „От връх на връх“ – игрален филм с режисьори: Яна Поляруш, Тамара Цоцория, Константин Кутуев. Една тъжна и драматична история за борбата със самия себе си. Всъщност тази история се случва с един весел и жизнерадостен седемнадесетгодишен младеж Алексей Царев. Това е филм - разказ за това какви успехи могат да бъдат постигнати от ученик, който е и главният герой.

В ролите: Павел Шевандо, Владимир Вдовиченков, Ксения Кузнецова, Сергей Никоненко, Константин Белошапка, Наталия Бергер, Ирина Розанова, Сергей Пускепалис, Нона Гришаева, Никита Салопин. (Руски)
17.00 - „Рисунки под дъжда“ – руски игрален филм на режисьора К. Одегов. Една истинска драма за съдбата на едно момче - сирак от Сибир. 
8 септември

10.00 "" Принципа на боеца» документален филм на Красимир Цоков ( България)

10.30 „ Князь Олег“ – док. Филм/ Русия/ на режисьора Константин Артюхов, за живота на великия руски княз Олег.

11.15.„ Сърцето и 40 години по-късно“ и „ Клио“, „Всички желаят да живеят вечно“ , документални филми на режисьора Е. Голинкин ( Русия)

12.00 „ Не пристъпвайте срещу длъжността и клетвата“ ,руски док. филм на режисьора Алексей Бурикин, посветен на живота на известния руски архитект, строител на Ливадийския дворец, принуден да емигрира през 1919 г. и да започне нов живот в Белград. ( Русия)

12.40„ Не нам, не нам, а имени твоему“ – руски документално-художествен филм на режисьора Владимир Холодков и продуцентката Наталия Спиридонова за освобождението от на България от турско робство.

13.00 „ Василий Шукшин. Аз дойдох да ви дам воля“ документален филм на режисьора Юрий Малюгин

13.45”„ Духовност и достолепие“ документален филм за Атонската света обител и живота на атонските монаси за вярата в Бога – филм на режисьора - оператор Емилиян Динов (България);

14. 20 ” Manzano Azul” (Синята ябълка), художествен фильм на режисьора Олегарео Баррера. Уникална семейна мелодрама.
(Венецуела)

15.45« Сага за пропилените вьзможности“ - документален – художествен филм на режисьорката Ралица Димитрова и продуцента Пламен Герасимов, посветен на 100-годишнината от подписването на Ньойския договор. Във филма се переплитат три епохи- - Първата световна война; подписването на Парижкия мирен договор през 1947 г. и нашето съвремие.

17.00 «Libertador» („ Освободителят“) -художествен исторически филм от Венецуела на режисьора Алберто Арвело за легендарния военачалник Симон Боливар и за освободителната война на венецуелския народ.
Симо̀н Хосе Антонио де ла Сантисима Тринидад Болѝвар де ла Консепсион и По̀нте Паласиос и Бланко /Simуn Josй Antonio de la Santнsima Trinidad Bolнvar de la Concepciуn y Ponte Palacios y Blanco/ е латиноамерикански революционер, генерал и политик, един от ръководителите на войните за независимост на испанските колонии в Америка. Национален герой на Венецуела. Той участва в освобождението от испанско господство на Венецуела, Нова Гранада (съвременните Колумбия и Панама) и провинция Кито (съвременен Еквадор). В периода 1819 – 1830 г. е бил президент на Велика Колумбия, създадена на териториите на тези страни. През 1824 г. освобождава и Перу като застава начело на образуваната на територията на Горно Перу Република Боливия (1825), назована в негова чест. Провъзгласен през 1813 г. от Националния конгрес на Венецуела за Освободител.

Тържественото закриване на фестивала ще стане на 8 септември в 19.00 часа в РКИЦ , ул. Шипка 34
Бесплатните прожекции на конкурсните филми ще бъдат от 6 – ти до 8 септември, от 10.00 до 18.00 часа в зала на РКИЦ.

София, Ул.Шипка 34

Вход свободен!

Тържественото награждаване и закриване на фестивала ще се състои на 8 септември от 19.00 часа, в мраморната зала на РКИЦ, на ул. Шипка 34 .
Събитието при закриването на фестивала ще започне с концертна програма, в която ще участват Академичният хор "Гусла", с ръководител маестро Валентин Бобевски, известният наш цигулар Иван Кръстев, в дует с барабанистката от Япония Кумико Терао, поетът Атанас Димов,
Танцовата музикална група "Нарине" от Южна Корея, под ръководството на маестро Сок Шин.
Екип на фестивала: Анна Зографова – Пи Ар, Красимира Иванова - мениджър, Мария Гончева - координатор: Райчо Соколов-фотограф, Емилиян Динов-оператор; Александър Шопов, - оператор; Петър Маринов - реклама. 
Фестивалът се провежда със съдействието на „Россътрудничество“; РКИЦ, Фонд „Русский мир“; мерията на град Сухиндол, Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), „Рейхолдинг“, винарна Ловико-Сукиндол“и хотел„ Славянска
беседа“.Медийни партньори на събитието са вестник „Дума“ и телевизия „Евроком“. 
Тържествено откриване е на 5 септември от 19.00 часа в РКИЦ.
Тържественото закриване на 8 септември от 19.00 часа в РКИЦ.
Безплатни прожекции на конкурсни филми ще се проведат в Руския културен център на ул. Шипка 34 от 6 до 8 септември от 10.00 до 18.00 часа
София, ул. Шипка 34
Вход свободен!
Елена Табанова Димитрова - Генерален директор на фестивала
Анна Зографова - Пи Ар



Тагове:   Anna,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470825
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634