Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2015 13:25 - НАГРАДИТЕ НА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ МТФФ-2015
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1321 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2015 14:07


  imageПРЕСИНФОРМАЦИЯ


                              

НАГРАДИТЕ НА ПЪРВИЯ ПЪТУВАЩ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИСТ-ФИЛМ-ФЕСТ
                                    18-20.12.2005 г. с
маршрут София - Солун

Завърши първият пътуващ Международен Турист-Филм-Фест, в който бяха допуснати  да участват двадесет български  и гръцки късометражни и среднометражни филми с туристическа насоченост от различни видове и жанрове кино, без  определен период на производство. 

Зрителите-туристи на МТФФ-2015- чрез анкетни карти определиха:

 Първо място на среднометражния документален филм на БНТ -  "СИРИЯ - СРЕЩА НА ВЕКОВЕТЕ" - сценарист Ваня Манолова  и режисьор-оператор Емилиян Динов,. Този филм  е сниман  преди настоящите военни събития в Сирия и голяма част от представените в него културно-исторически забележителности в страната вече са унищожени...

Първо място за късометражен филм получи  импресията „Атина” , произведена от ЕРТ.

На второ място бе класиран авторският филм на Добрин Керестелиев "Живото дърво".

Третото място  бе дадено на филма "Лъвов мост" от поредицата  образователни филми на ТВ 1.

Насърчителната награда получи ТВ "Фотон - К " за участието си във МТФФ-2015 с няколко
филми, посветени на съседското сътрудничество между България и Гърция.

Сребрина Хашъмова, директор на МТФФ
Д-р Наталия Ранджева, председател на Контролната комисия по оценяването на филмите от зрителите   

  

 ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

 На 18.12.2015 г. от 15.30 в киносалона на култовото читалище „Славянска беседа”/Ул. Раковска 127-София/ бе открит Международния турист филм фест в медийно партньорство на БНТ и БНР, с цел популяризиране забележителности, природни богатства и приноса на България в световната цивилизация.Инициативата за събитието е на Студия „София- АРТ”, а автор на идеята е дългогодишния експерт по туризма-филмов прдуцент Ева Маринова. За целта бе създаден Фестивален съвет, чийто председател е депутата - телевизионен експерт Петър Кадиев, зам.председател на комисията по културата и медии към Народното събрание.

Зам.председатели са проф. Любомир Халачев, ректор на НАТФИЗ, световноизвестният кинокритик проф. Божидар Манов, Иво Маринов, директор на ОП „Туризъм” към Столичната община и  директора на МТФФ Сребрина Хашъмова – управител на Студия „София – АРТ” - автор, сценарист и продуцент  на много наши и чуждестваранни филми. 

 Идеята за събитието  бе подкрепена от Парламентарната комисия по културата и медиите, от Министъра на културата Вежди Рашидов, от Министъра на туризма Николина Ангелкова и Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Форумът представлява уникално в историята на международните кинофестивали начинание, целящо да активира успешни контакти и обмен в областта на културата и туризма. Събитието е посветено на 100 годишнината на Българското кино както и на 120-годишнината от създаването на организирания туризъм у нас.

Осъществяването на проекта включва екскурзия с автобус до Солун - Гърция, по време на която номинираните филми от форума-Първи МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИСТ-ФИЛМ-ФЕСТ/МТФФ/ ще бъдат показвани по време на пътуването. В конкурсната програма участват известни автори с късометражни и среднометражни филми, които ще бъдат оценявани от  пътуващите туристи за Голямата награда на зрителите за най-добър филм на МТФФ-15.Предвидена е и Награда на страната-партньор. В конкурсната програма т.г.  са представени филми на автори и творци от България, Гърция и Македония, чиито имена ще бъдат обявени в деня на откриването.

           image           

PR Anna ZOGRAFOVA

anna.zografova@gmail.com

0889 856 561



Тагове:   anna zografova,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466235
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634