Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 20:06 - АКАД. БОРИСЛАВ ЙОТОВ - ВЪЗМОЖНА Е РЕВИЗИЯ НА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР - ЗА 160-ТА МУ КНИГА
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 13723 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.12.2014 20:12


ЮРИДИЧЕСКИ ВАРИАНТ
ЗА РЕВИЗИЯ НА ДРАКОНОВСКИЯ НЬОЙСКИ ДОГОВОР
В
 160-ТА КНИГА НА
АКАДЕМИК БОРИСЛАВ ЙОТОВ

image

 В навечерието на 95-годишнината о прнудителното подписвне на грабителския Ньойски „Договор” диктат на 27.11.1919 г. в Салона на българските журналисти в София се състоя представяне на 160-та научна и художествено-публицистична книга на автора - Академик Борислав Йотов. Върху 220 страници, авторът прави международно-правен анализ на 296-те клаузи на този договор и разглежда всички възможни международно-правни основания за мирна отмяна на този позорен акт. Ценното в случая са изтъкнатите от акад. Борислав Йотов конкретни юидически форми, въз основа на които договорът може изцяло да бъде отменен. Книгата е уникална най-вече с факта, че е първият у нас задълбочен компетентен анализ на сложната международно-правна материя, която се съдържа в Ньойския договор диктат. Книгата в същото време е и гневен публичен протест на автора против 95-годишното бездействие на управляващата уж „българска” политическа върхушка, която с престъпно безразличие се отнася към сънародниците ни, останали извън Майката Родина. С много правни доводи и аргументи, академик Йотов доказва, че България има право да иска да й се върнат заграбените, в нарушение на международното право изконни български земи: „Западните покрайнини”, „Вардарска Македония”, „Беломорска България”, източната Одринска Тракия и Северна Добруджа до устието на река Дунав.

          Академик Борислав Йотов много убедително аргументира тезата си, че това не са необосновани териториални претенции, а възстановяване, макар и късно на историческата справедливост. Авторът категорично заявява, че сме длъжници пред паметта на апостола Левски и неговия Завет : „Чуждото не искаме, но и нашето си не даваме!”

          Българскят учен международноправник, с огромна болка заключава, че в резултат на международно-правни „договори” от българското историческо, етническо, етнографско и духовно землище, състоящо се от 235 000 кв. Км. са изтръгнати повече от 114 000 кв. Км. С това повече от 95 години стои отворена рана в снагата на майка България!




Тагове:   Анна,   anna zografova,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470235
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634