Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 11:01 - ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СЖБ „ПОДКРЕПА” РЕНЕТА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА НА НАГРАЖДАВАНЕТО С ПРИЗА "ВАЛЯ КРУШКИНА - ЗА ДОСТОЙНА И ДОБЛЕСТНА ЖУРНАЛИСТИКА!"
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2037 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.11.2012 11:19


ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА СЖБ „ПОДКРЕПА”

РЕНЕТА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА

НА  НАГРАЖДАВАНЕТО  С ПРИЗА

"ВАЛЯ КРУШКИНА – ЗА ДОСТОЙНА И

ДОБЛЕСТА ЖУРНАЛИСТИКА!”

Снимка: Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов :

"Наградата за журналистика с името на Валя е достоен начин за стимулиране професионални качества и морала при журналистите"!
image

Ренета Николова - председател на СЖБ „Подкрепа” и на „Клуб Журналисти срещу корупцията”  и колеги от двете организации присъстваха на 22.11.2012 на церемонията в БНР пo раздаване наградите за достойна и доблестна журналистика, в памет на  уважаваната репортерка от БНТ Валентина Крушкина. Събитието, организирано от БНТ, БНР и от учредения фонд с нейното име уважиха над 300 колеги от гилдията. Присъстваха директори и ръководители на най-големите масмедии у нас. В заснето интервю с Вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, в качеството му на член на оценяващото жури, което бе показано на видиоекран, той сподели, че  наградата за журналистика с името на Валя е достоен начин за стимулиране професионални качества и морала при журналистите, а не блюдолизничество!   На церемонията бе огласено, че Фонд с името на Валя Крушкина   и Фондация„Работилница за граждански инициативи" даряватнеизраходваните дарени средства за  лечението на Валя, която почина от рак, на онкоболни деца и за каузата – „Журналистиката с човешко лице”. Тази кауза  бе нейно лично верую като репортер и телевизионен журналист през целия й човешки живот. Автор на наградата, представляваща кристална статуетка – мастилница във вид на Круша /по псевдонима на Валя – „Крушата”/, изработена и дарена безвъзмездно от завода за стъкло "Инхом" ООД – Белослав е художничката Елена Китова. В  памет на Валя, в концертната зала на Радио София бяха раздадени и първите медийни награди за 2012 г. като Първата GRAN PRIS– Голямата награда "Валя Крушкина - журналистика за хората" за цялостен принос в отразяване на горещи и актуални теми у нас и за материали, провокирали обществен дебат и промени в законодателството бе дадена на блогърите от сайта http://politikat.net.. Асен Генов и Константин Павлов. Наградата за млад журналист получи журналистката Юлия Христова от Радио Шумен; Наградата за онлайн медия - журналистът Иван Бедров; за печат - журналистките Зорница Стоилова и Люба Йорданова от сп. „За хората; за електронна медияМария Чернева от БНТ.


Тагове:   annazografova,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1468717
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634