Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 17:00 - In memoriam: КОЙ РАЗСТРЕЛВА ПРИНЦА РЕГЕНT - КНЯЗ ПРЕСЛАВСКИ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, ПРИНЦ КОБУРГ - ГОТТА И ХЕРЦОГ НА САКСОНИЯ
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2877 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.02.2012 16:56


In memoriam:
Кой разстрелва принца  регент  Кирил  Хайнрих Франц Лудвиг Антон Карл Филип, княз Преславски на Царство България, принц Сакс-Кобург- Готта и херцог Саксонски?
По случай 67 години от гибелта му
image
Както всички ние знаем на 02.09.1944 г. правителството на Иван Багрянов пада и тогава по решение на регентите на българския малолетен ЦАР Симеон Сакскобурготски се сформира правителство от консервативни демократи и крайно десни земеделци, оглавено от Константин Муравиев.
На 05.09.1944. г. в 19:00 часа СССР обявява война на Царството ни. Царят БОРИС ТРЕТИ КОБУРГ-ГОТА, както и неговият брат принц Кирил КОБУРГ-ГОТА стават жертва на политическа игра, която тепърва предстои да се разнищва и анализира. Те са пожертвани за чуждите интереси към българската ни територия.
Интересно е да се знае колко всъщност панихиди са били отслужени за принца регент?! И въобще - имало ли е такива?!
Защото докато бил следствен е получил само един пакет с няколко ябълки и няколко прегорели кюфтета. Нито принцеса Евдокия, нито царица Йоанна са изпращали храна в затвора за него. А той помага на свои приближени - дни преди ареста му спешно да напуснат страната. Спрягат се няколко имена -  това на актрисата Надя Ножарова, на г-ца Мария Петрова /?/ и на още една дама от антуража, чието име не е известно, а само псевдонима - Соня Хени?!?
По времето на соца бил разпространен слух, според който Веселин Андреев лично е застрелял брата на цар Борис Трети – принц Кирил, регент на България, осъден на смърт от Народния съд. За това вече се писа...
„Принц Кирил е застрелян от подполковник Веселин Георгиев, по това време той е новият милиционерски комендант на София. Не знам дали наистина е убил принца, но във всеки случай не е татко“, обяснява Владимир Андреев. „Да, принц Кирил не е разстрелян от Георги Георгиев Андреев, по-известен като поета Веселин Андреев, а от подполковник Веселин Георгиев, потвърди и писателят Христо Троански. В книгата си „Убийствено червено“ той пише: „Но още с първото действие на спектакъла (изпълнението на смъртните присъди – б.а.) възникват пререкания кой кого лично да застреля. Апетитите са насочени към княз Кирил. След години подполковник Веселин Георгиев неведнъж ще се хвали на приятелски разпивки: “Лично пролях синята му кръв!” Христо Троански разказва още един детайл към портрета на подп. Веселин Георгиев. През 1947 г. тогавашният главен прокурор Димитър Запрянов го моли да спазват законите и да не оказват толкова голям натиск върху съда. Подполковникът отговорил: Другарю главен прокурор, като ми говорите за правосъдие, все едно ми бъркате в очите…“ Но дали е така? Всичко това са въпроси!!! Имало е и трети слух по времето на СОЦА, че смъртната присъда на принца регент не е била изпълнена. Защото бил разстрелян последен. Няма как да е това, ЗАЩОТО Д-р Станишев всъщност е бил последният???!!!  
Преди време кинорежисьорът Г. Люцканов - вече покойник засне филм за Стойчо Мушанов.
Люцканов прояви своята изключителна личност и във филма, посветен на живота и дейността на един от най-големите доказани български политици – Стойчо Мушанов. Във изключителната филмова лента се прави едно буквално журналистическо и кинодокументално разследване. Включително и за намеренията Румъния, България и Турция след края на Втората световна война да образуват неутрален блок, без да влизат в конфронтация с Германия.
По този повод тогавашният румънски премиер търси контакт с регентите на царството ни, опасявайки се с основание от намесата на германски агенти в Букурещ и София.
Интересно е да се знае действително осъществени ли са БИЛИ ТОГАВА такива разговори. 
Действително българските историци са длъжници на регентите - защото освен тяхната трагична кончина има недоуточнени и неизследвани факти И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО ВЪПРОСИТЕ, СВЪРЗАНИ С Т.Н. "НАРОДИН СЪД" И ДНЕС ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ТОЛКОВА МНОГО.
Българската позиция в края на войната е била особено важна, защото в София тогава е имало руска легация. По тази причина е била направено предложение Румъния, България и Турция да образуват неутрален блок. Аргументът е бил, че е имало канали за връзки и контакти със западните съюзници. Тези обстоятелства и едностранни действия на България и българските политици тогава обаче осуетяват изпълнението на нестандартния, но разумен план. Тежките англо-американски бомбардировки над българската столица на 10 януари и 29-30 март 1944 г. стават факт и отвличат вниманието на държавния елит. Паралелно с всички това се е водила борба срещу нелегалните комунистически функционери, особено след министерското постановление № 30 от 28 април 1944 г. и маневрите за излизане на страната от съюза с Германия, етапи от които са правителствата на Иван Багрянов и Константин Муравиев, и мисията на Стойчо Мушанов в Цариград и Кайро между 29 август и 9 септември 1944 г. Оказва се, че след датата 23 август 1944 г. планът за образуване на неутрален блок на Балканите вече не е бил актуален, тъй като 17 дни по-късно и България е последвала румънската съдба, влизайки за половин век в съветския блок и загубвайки своята независимост.
Филмът е и за конкретиката и тайната на мисията на Мушанов в Кайро.
През Втората световна война СССР де факто не е воювал с България. Царството ни е било добра платформа за пренос на разузнавателни данни от РАЙХА към СССР. Осъществена е била специална конференция за договаряне условията за мир. Великобритания е била против СССР да участва (документ G-4245/30.08.1944.!). Английските планове за БАЛКАНИТЕ просто били различни. В същата връзка е прехвърлена неофициална българска делегация в КАЙРО, с цел да стартира преговори. СССР гръмко протестира.
Във Вашингтон в същото време научават, че предстои смяна на правителството в Царство България – (документ D-1775/31.08.1944.!). Тогава при извънредно загадъчни обстоятелства е ликвидирана мисията КАТУЛ-Томпсън (10.06.1944.!) и това е причината, която хвърля в отчаяние англичаните. Всяка пряка връзка с Царство България тогава е била прекъсвана. Министър Стойчо Мушанов , който е бил в КАЙРО, е телеграфирал на българския пълномощен министър в Турция Балабанов, на когото съобщил, че “съветската армия ще влезе в БЪЛГАРИЯ” (OSS-28684!).
*С Л Е Д В А*



Тагове:   anna zografova,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466427
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634