Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2011 13:10 - Получено по пощата - КОЛЕДА - БЪЛГАРСКИ БОГ ИЛИ ЛУЦИФЕР!
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2710 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.12.2011 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

 

 
  КОЛЕДА – празник на Исус или на Луцифер (Сатана)?    

"За Колад, третият крал на Илирия откриваме следното:
След Бладилий дойде трети крал на име Колад в годината от сътворението на света 4745 /763 преди Христa/. Той беше много нечестив, зъл, сластолюбив, блудник, суров и, просто да кажа, баща на всяка неправда, а най-много мъчител немилостив. Поради това сатаната го залюби и го постави отдясно на себе си, отдавайки му чест, достойна за делата му. Когато се смесиха с елините и римляните, иллирийците видяха, че те имат кумири и идоли и им се покланят. И Колад пожела да бъде бог и да му се покланят като на бог, а не като на крал. И роди два сина: името на първия бе Болг или Боу; и когато се роди първият му син Болг, заповяда на народа си по цялата негова земя да тържествува, сиреч да празнува в месец декември, 24 ден - да ядат и да пият и да пеят песни сиреч "Болг се роди, Коладе, тази вечер, Коладе", и прочие /словa/ повтарящи многократно и споменаващи името Колад. Даже и до днес има такъв празник у българите. Ако и да се покръстиха, българите не забравиха този дяволски обичай. След това Бог го уби с гръм и така измоли окаяната си душа."

Освен това - славяните са имали празник, наречен Коляда, в чест на един от техните богове, на име Коляд. Водят се спорове, дали има връзка с Коледа. И не само това. Далеч не само това.

Дядо Коледа, Дядо Мраз, Санта Клаус, Свети Николай или на каквито искате езици го наречете, е образ, основан на особено стара история. Всичките подобни, спекулативни теории, честно казано са ми дошли до гуша. Илюминатите, по-скоро имат за цел, да ги виждаме навсякъде и да треперим, когато чуем това название.



В древни времена езичниците вярвали, че техният бог-слънце се ражда отново всяка година. Според традицията, той се раждал през нощта на 24 срещу 25 декември, тъй като чрез наблюдения било установено, че след 25 декември слънцето започва да расте и да се изкачва на небосклона. Този факт те го приемали като растеж на новороденото дете-слънце.

 

Божието слово казва:

 

”В

 

Семирамида, кралицата на стария Вавилон и съпруга на Нимрод, издала заповед всички хора да честват раждането на сина й Тамуз.Той бил обожествен като бог на слънцето, т.е. Ваал, сатанинския езически бог.

 

Семирамида избрала за рожденна дата на сина си Тамуз именно 25 декември (датата на зимното слънцестоене). Било прието, че на 24 декември Ваал умира, а в нощта срещу 25 декември, се ражда отново. През тази нощ хората пеели по ливадите

 

Векове наред по целия свят, на 25 декември, са били правени жертвоприношения на бога-слънце, който междувременно получил много имена: Тамуз, Хорa

 

Семирамида въвела и друга традиция: по зелените дървета да се закачат малки топки, които символизирали слънцето. Историята потвърждава факта, че по това време се пекли сладки с образа на Семирамида - небесната царица, държаща в ръцете си малко момченце, а

 

ръката Господна Вавилон е бил златна чаша, която опиваше целия свят; от виното му пиеха народите, затова народите обезумяха” (Еремия 51:7). Ражда.с, Озирис, Сол и т.н. Това били дни на оргии, веселби, пиянства и същевременно били жертвани деца на Ваал.над главата й имало слънчев кръг (ореол).Еремия 44:16-19за словото, което ти ни говори в Господното име, няма да те послушаме; но непременно ...ще кадим на небесната царица и ще й правим възлияния, както правихме ние и бащите ни... А жените казаха: А когато кадяхме на небесната царица, та и превихме възлияния, дали без знанието на мъжете си и правихме млинове по нейния образ...”.

 

Виждаме, че тази Коледа от древни времена е била считана за свята нощ. Думата Коледа на немски е Weinachten. А когато отклонилата се „

 

Исторически

християнска” църква в Рим се върнала към езичеството и приела от него този празник, тя решила да му придаде някаква „святост” и го обявила за ден на раждането на Исус Христос.е доказано, че Исус Христос не се е родил през декември. Освен това Божието слово никъде не призовава християните да празнуват Неговото раждане. Така че всеки, който празнува Коледа и смята, че празнува раждането на Исус Христос, трябва да е наясно, че не само не се покланя на Исус, но се покланя на бога на Семирамида – Ваал, или Велзевул, т.е. бога на слънцето. А зад всичко това стои духът на света, т.е. Дяволът. Това е неговата религия.

 

25

 

декември бил официално установен като празник на църквата от папа Рехор Велики. И всеки опит да се направи връзка между този соларен мит и името на Исус Христос не е нищо друго, освен едно нагло богохулство.Тайните археологът Шмид доказва, че след смъртта на Нимрод, съпругата му Семирамида никога повече не се омъжила. Но няколко години след неговата смърт тя родила син. Официалната версия била, че е заченала сина си Тамуз от духа на мъжа си Нимрод, който бил обявен за бог на слънцето.Т” станала символ на поклонението на слънцето. А жертвите, които били принасяни, били слагани на дървени кръстове, според буквата Т (Тамуз).на бог Митра празнували раждането му по времето на зимното слънцестоене, така че прочутите римски Сатурналии достигали кулминационната си точка в митраистичния „Ден на слънцето”. И 300 години сл. Хр. християнството абсорбирало Сатурналиите..... и 25 декември бил обявен за дата на раждането на Исус Христос. Така, най-големият езически празник се превърнал в християнски. Разбира се, няма никаква библейска основа, която да потвърди, че това е рожденната дата на нашия Господ”.

 

В речник от 1900 година четем:

 

„Църквата

 

Catholic World 58. 348., март 1894 г., стр. 809:

 

”Църквата

е въвела Коледния празник през четвърти век, заимствайки езическия празник на зимното слънцестоене, на който според легендата се ражда слънцето. Първоначалното „Dies natalis Solis invicti” е било преименувано от църквата на „festum nativitatis Christi”. Римляните празнували своите Сатурналии, а както ни е известно, и другите народи са считали времето на този празник за свято и тайнствено”.взела езическите коледни празници и ги превърнала в празниците, които днес празнуваме”.

 

Католическа енциклопедия 1908 г., том 3, стр. 74:

 

„Коледа

не принадлежи към първоначалните празници на църквата... Най-напред са го празнували в Египет”.

 

Божието слово ни учи:

 

„Не

 

 

ЕЗИЧЕСКОТО

се впрягайте заедно с невярващите.... и какво съгласие има Христос със Велиала... и какво споразумение има Божия храм с идолите?... Затова „Излезте изсред тях и отделете се, казва Господ” (2 Коринтяни 6:14). ЕСТЕСТВО НА ПРАЗНИКА „КОЛЕДА“ !!!

 

ОБЪРНЕТЕ

 

 

Из. 20:8 Помни

ВНИМАНИЕ НА СЛЕДНИТЕ ФАКТИ !!

 

 

1. В БИБЛИЯТА НЕ Е УПОМЕНАТА ДАТАТА НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО !!

 

2. СЪВРЕМЕННИЯТ „

 

3. В БИБЛИЯТА (НОВИЯ ЗАВЕТ) НЯМА НИТО ЕДНА ЗАПОВЕД ИЛИ НАСТАВЛЕНИЕ ЗА ПРАЗНУВАНЕТО НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО !!

 

4. ХРИСТОС НИКОГА НЕ Е ЗАПОВЯДВАЛ ДА СЕ ПРАЗНУВА НЕГОВОТО РОЖДЕНИЕ !!

 

5. АПОСТОЛИТЕ НИКОГА НЕ СА ПРОПОВЯДВАЛИ ИЛИ ЗАПОВЯДВАЛИ ДА СЕ ПРАЗНУВА ХРИСТОВОТО РОЖДЕНИЕ !!

 

6. НЯМА ИСТОРИЧЕСКИ ИЛИ БИБЛЕЙСКИ ДОКЛАД, ЧЕ АПОСТОЛИТЕ И ПЪРВИТЕ ХРИСТИЯНИ СА ПРАЗНУВАЛИ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО !!

 

7. ЦЕЛИЯТ МАСКАРАД (ДЯДО КОЛЕДА, КОЛЕДНОТО ДРЪВЧЕ, КОЛЕДНАТА ТРАПЕЗА И Т.Н.), СВЪРЗАН С КОЛЕДА ИЛИ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ИМА ЕЗИЧЕСКИ И ОКУЛТЕН ПРОИЗХОД, СЛЕДОВАТЕЛНО Е ОСЪДЕН ОТ БОГА !!

 

8. ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАЗНИК, ЗА КОЙТО ИМА ЯСНА И КАТЕГОРИЧНА ЗАПОВЕД В СВЕТОТО ПИСАНИЕ, Е СЪБОТАТА ИЛИ СЕДМИЯТ ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА – ПАМЕТНИК НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА СЪТВОРЕНИЕТО !!

 

9. ХРИСТОС ПОЧИТАШЕ СЪБОТАТА И ДАДЕ ПРИМЕР ЗА НЕЙНОТО СПАЗВАНЕ !!

 

10. АПОСТОЛИТЕ И ПЪРВИТЕ ХРИСТИЯНИ СПАЗВАХА СЪБОТАТА !!

 

11. ПРЕЗ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ХРИСТИЯНСТВОТО И ПРОРОКУВАНОТО В БИБЛИЯТА РЕЛИГИОЗНО ОТСТЪПЛЕНИЕ Е ИМАЛО ХРИСТИЯНИ, ПОЧИТАЩИ И СПАЗВАЩИ СЪБОТАТА !! ТАКА Е И ДНЕС !! ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДО КРАЯ !!

ХРИСТИЯНСКИ“ ПРАЗНИК РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО СЪВПАДА С ДРЕВНОРИМСКИЯ ПРАЗНИК НА ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ – 25 декември !!съботния ден, за да го освещаваш!

Из. 20:9

Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

Из. 20:10

а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

Из. 20:11

защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

 

 

Етимология

на думата "Коледа", 13 Декември 2008

Кристофър-

 

Джоузеф Равнополски-Дийн на думата Коледа” е въпрос, който засяга не само българската лингвистика, но и тази на много други славянски езици включително и литовската лингвистика. Коледа“ в днешния български език се използва със значение: християнски празник, Рождество Христово. На полски език думата „Kolęda“ („Kolędy“) означава коледна песен. Същото значение има и думата „Koleda“ на чешки език. Коляда и колядникы са украйнски думи имащи отново същото значение. Сърбохърватската „ко̀леда“ и руската „колядка“ също. Словенската „koléda“ обаче е със значение „коледуване“. На литовски „Kalėdos“ означава Рожедство Христово. че много автори забравят да отбележат това, ние ще изясним, че по същото време, когато съвременните хора празнуват Рождество Христово, славяните са празнували празника на зимното слънцестоене, в чиято основа е бил славянският бог Коляда, Коленда. Изключително логично е да се приеме, че това име е спомен от претопилото се в християнската символика езичество...calendaeстаробългарски „коло“ означава „кръгъл, колело“, имаме и руските думи „колесо“ (колело) и калить (топля), латинското „caleo“ (горещ, топъл), „calor“ (лятна жега), староиндийското „kara“ (светлинен лъч), „kalya“ (утро). Българското „колело“ и глаголът „калявам“ също вървят в тази насока, а именно кръгло и топло. Това кръгло и топло нещо е имено слънцето, чиято “смърт” и “прераждане” са в основата на славянския празник Коледа. Самият бог Коляда е бог на зимното слънцестоене.

 

Думата calendae има съвсем други корени. Тя произхожда от латинската „calo“ (известявам), която от

 

Интересно също е и румънското Colindă (коледарска песен), както обикновено и неговите корени се свеждат до лат. calendae. Съвсем се обърква човек, като види, че хоремзийските християни наричат Рождеството Христово

 

До тук се формираха две значения на корените: col/cal/kal/kol. Едното,

 

Вече стана ясно, че за мен, автора на това изследване, най-вероятно думата Коледа произлиза от корените кол/

 

http://falmis.org/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=1
 

своя страна - от гръц. глагол καλέωколядка“ (коледна песен). Междудругото, английската дума „call“ (обаждам се), фароската „kalla“ (обаждам се) и исландската „kalla“ (обаждам се, да назова, да се позова, крещя), имат едно и също значение обаждам.ал. Този факт може да се оправдае с това, че те са православни християни и са взаимствали това от гръц. κάλαντα или още κολιαντα.както вече уточнихме, е свързано със слънцето и неговите “атрибути”, а другото свързано с известяване. Трябва да добавим, че същия корен (кal) съществува и в гръцката дума καλός (добър) (вероятно поради близоста на тази дума с κάλαντα/κολιαντα е произлязло значението на алда бъде благо, като към това се прибави и благата вест за рождението на Спасителя). Освен това, съществува и думата (на български език) „коля”, която задължително свързваме с Коледа, но ни звучи смешно да сложим в етимологична линия на думата, за разлика от лат. calendaeкал със значение колело, защото това е било името на празника на зимното слънцестоене, по-късно приело значението - Рождество Исусово. Думите с подобен звуков състав и смисъл (от разл. слав. езици), са произлезли по същия начин, а литовското Kalėdos е заемка от поляците, покръстили литовците. Румънското Colindă е също заемка от славянски език, нещо често наблюдавано в румънския език. Гръцкото κάλαντα/κολιαντα има друга етимология, а това, че празникът на зимното слънцестоене съвпада с римското calende е същото съвпадение, като с коленето на животно по това време., светлина“, която винаги е използвана за тази цел.-Каландас“-Каландас“ се” (известявам) или от καλώ (да нарека, да се позова). Именно от този глагол и глагола (κ)άδω (пея, доставям), се е образувала гръцката дума κάλαντα, която е синоним на руската
. Ако искаме да обясним, че тази дума лежи в основата на името на славянския езически бог Коледа, то тогава имаме пред себе си друго нещо. Но сега да се върнем към по-предишното “нещо”, а именно, какво кара изследователите, освен фонетичната близост, да приемат тази етимология за вярна.

Повечето хора пропускат това и направо се впускат да търсят произхода на думата в латинското

 

Славянският езически празник, който споменах е поставял началото на годината, а лат. дума calendae означава първия ден на месеца. Първо би трябвало да се осъмним в това, как една такава римска дума може да даде името на един древен славянски бог. Не е ли по-логично Коляда да се корени в някаква друга индоевропейска дума? На

Етимологията

 

Думата

 

От изброените думи, последната се доближава най-много до латинското calendae. Това е може би най-широко разпространената етимология не само на тази дума, а и на останалите изброени. Причината се крие не само във фонетическата близост, но и в още нещо. Въпреки

 

на Месопотамия”

В книгата си

 

А Тамуз бил считан за син на бога-слънце. В по-късните времена първата буква на името му

 

Известният писател и учен Исак (Айзък) Азимов казва:

 

„Поклонниците

четем:

Израел също паднал в грях и се провинил спрямо Бога, възприемайки това езическо поклонение на Ваал и на небесната царица. В книгата на пророк

 

„колкото

се бог, ражда се бог”     image 


Тагове:   Анна,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1468694
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634