Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2011 10:19 - 27.04.11 финално състезание за младежите от Бесарабската лига в Одеса!
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2615 Коментари: 0 Гласове:
3



 

всичко за БЪЛГАРСКИя младежки клуб на веселите и находчивите  В одеса - финал

 

imageimage

Днес - 27 април 2011 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса ще се проведе финалът на българския КВН (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други).

Това е най-очакваното хумористично мероприятие сред българската общност в Бесарабия, което ще е на тема "Къде се е чуло и видяло?". Традиционно за КВН, играта ще бъде започната с „Приветствие” под наслов „"Дойде гост, развали пост". За втория конкурс - „Загрявка” - участниците ще разполагат с тридесет секунди,  за да коментират снимки, които ще бъдат подготвени от председателя на журито. Конкурсът ще бъде СТЕМ (Студентски театър на естрадни миниатюри) на тема: „Слепия не вижда, глухия наддава”. Особенността на този конкурс е, че на сцената едновременно могат да присъстват само трима души. Финалният конкурс е „Музикално домашно задание" с тема  "Един дзяпа, друг лапа...". Отборът-финалист ще получи награда – почивка в България за всички участници.

 Първата в историята на Украйна игра на Бесарабската лига КВН бе организирана през м.  декември 2010 г. от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” и Българския младежки клуб „Актив”. На първата четвърт на финала бяха представени пет отбора „Сляпа уличка”, „Троянски коне”, „Наш`те хора”, „Крепкий орешек” и “Диветлийски гламур”. Участниците на отборите са бесарабски българи, учащи и живеещи в Одеса.  Темата бе „Мечтите се сбъдват”. Всички конкурси бяха наситени с невероятни хумор и подигравки, характерни за бесарабските българи. Изпълненията впечатлиха не само препълнената зала, но и журито. Първото място тогава  зае отборът на капитан Иван Телпис –  „Диветлийски гламур”. Като изключение жюрито предостави шанс всички отбори да продължат да се състезават за „Купата на Конгреса на българите в Украйна” в полуфинала.

Полуфиналът с тема „Старите традиции”  се проведе през м. февруари 2011 г. Симпатиите на жюрито този път бяха спечелени от отбора "Троенски коне" с капитан Петър Дудуш. Заедно с отбора "Троенски коне", във финалната игра ще участват "Наш`те хора"  и "Дивитлийски гламур".

 Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».Информационна подкрепа: www.bg-ua.org

Информационен портал «Българите в Украйна».

 

 

Тук може да видите видео от полуфиналът /м. февруари 2011/

1.      Рекламен клип - http://www.youtube.com/watch?v=aEx_hSC7GAg

2.      Kлипчета от полуфиналната игра http://www.youtube.com/user/antonivan1000#p/u

 

За повече информация и контакти:

 

Максим Димитров

 

Пресцентър

(Skype: maksim_dimitrov)

 




Тагове:   annazografovaabvbg,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1471300
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634