Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 11:53 - Презентация на най-новата книга на проф. Д-р Борислав Йотов "Записки на прокурора", посветена на всички прокурори в Република България
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1403 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2010 12:10


ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА НАЙ-НОВАТА КНИГА
НА
ПРОФ. Д-р БОРИСЛАВ ЙОТОВ
“ЗАПИСКИ НА ПРОКУРОРА”


imageimage


ПОСВЕЩАВАM НА ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

Специални поздравления за съдържанието на "ЗАПИСКИТЕ НА ПРОКУРОРА" проф. Борислав Йотов получи от името на академик Йордан Стоилов Иванов, член на Управителните съвети на организацията на обединените българи от цял свят /ООБ/ и на Международната академия по българознание, иновации и култура МАБИК, който уточни, че такива достойни българи като проф. Йотов, в настоящия момент са безкрайно ценни и нужни на държавата ни.

 Нужни са на целия българския народ..  Поздравен бе също от името на Световната организация на писателите криминалисти "AIEP" както и от множеството магистрати, негови колеги, преподаватели, писатели, журналисти и граждани, които уважиха неговия празник.    В професионалния стаж на проф. Йотов се вписват следните длъжности - само прокурор - заместник-районен, районен, заместник-градски, и.д. градски прокурор на София, прокурор в Главна прокуратура, (сега Върховна касационна прокуратура), университетски преподавател по наказателно, международно - наказателно и интелектуално право. Защитил е докторска дисертация на тема „Международноправно сътрудничество в борбата с тероризма“.

В тази връзка следва да отбележим, че през 1995 г. проф. Д-р Борислав Йотов написа и внесе в Народното събрание проект на Закон за борба с организираната престъпност и мафията, като юридическата база за провеждане на социално – правната операция “Български чисти ръце” и срещу престъпната приватизация. За съжаление всичко това остана като глас в пустиня...

Автор е на учебници по Наказателно право, Основи на правото и първите у нас учебни трудове по международно наказателно право и право на интелектуалната собственост. За него самопризнанията, изтръгнати с насилие от подсъдимите представляват юридическа мина.

Член е на Съюза на българските писатели и на Световната организация на писателите криминалисти AIEP.

 

В предговора към новата книга – наръчник за прокурори много специално авторът уточнява: “ И да не си мислят някои магистрати, че от тях и сега започва борбата срещу престъпността. Десетилетия други са мислили по същия начин, но умните не смятат така...В помощ на паметта ми, за да изпълня скромната си творческа задача, ще бъде отразено написаното в автентичните ми записки. Затова и книгата ми е със заглави “Записки на прокурора”. За съжаление много от споменатите в книгата лица не са сред живите, за да могат да прочетат написаното за тях. Светла им памет! Мъчно е, тъжно е, когато се пише за  умрели хора. Но трябва! Те са били също живи и са се вълнували, нервирали, работили, горели в работата си и ИЗГОРЯХА...

А НА ВСИЧКИ ОЩЕ ЖИВИ ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ ЖИВОТ! За когото съм се сетил -  все ще го спомена. Да се слави името му! И ако някое име случайно съм пропуснал, уверявам Ви, че е било неволно. Този човек да се счита, че е съпричастен, в най-добрия смисъл на думата, като неразделна част от споменатите имена.

Книгата се разпространява само и единствено, с автограф на автора. В нея присъстват освен цифри, също и много имена на всички действали и действащи в настоящето и близкото минало служители, в системата на Темида.

Проф. Борислав Йотов е автор на повече от 200 печатни и радиотелевизионни публикации, 120 научни и художествено-публицистични книги, които към момента буквално са изчерпани и липсват  на книжния нви пазар. Между тях са още 56 монографии и първите учебни трудове по Международно наказателно право.

Бил е секретар на Съюза на юристите в България и на ЦС на СЮБ.

За книгата си „Империите са мъртви - България е още жива” е награден с Голямата награда на Асоциацията при ООН „Феномени” и с юбилеен медал на Организацията на Тракийските дружества в България.

За професионални постижения е награден с почетен знак на Съюза на българските юристи и с личен почетен знак І-ва степен - златен на Висшия съдебен съвет.

Член е на българската асоциация по Международно право. Бил е Председател на читалище и три мандата народен съветник и председател на Комисия по законността.

Неговите книги, някои от които с над 40-хиляден тираж се превърнаха в бестселъри, като “Из дневника на прокурора”, романите “Убийството на полковника”, “По следите на престъплението”, “Съдебна грешка”, “Кой уби Луканов”, “Иван Татарчев”, “Филчев уби много човешки съдби”, “Наказателният процес срещу Васил Левски – произвол и издевателство на турското правосъдие”, “Под новото иго” и пр.

Ако бъдат препрочетени книгите му “Те предадоха България” и “Под новото иго”, читателите ще се убедят колко прозорливо, актуално, аргументирано и далновидно проф. Йотов е предвидил всичко, което в настоящия момент се случва в страната ни. Ето какво пише той: “ Ограничен държавен суверенитет, унизително слугинско управление, заробване политическо от САЩ и НАТО, икономическо – от руските олигарси и Европейския съюз, демографска катастрофа, социален геноцид, безработица, нравствено разложение и морално падение, духовен упадък, повсеместно тотално опростачване на широки слоеве от населението. И това е резултат на провежданата през последните 20 години антинационална, антибългарска, антинародна политика от всички управници до сега. Всички тези думи се съдържат в книгите на проф. Д-р Борислав Йотов. Ето и още няколко силни изречения от там:

“Генералната му теза, която той повече от десетилетия поддържа и бие камбаната е – че съществува и действа злокобен исторически план – сценарий за унищожаването на България като самостоятелна държава, субект на международното право, който план планомерно, подло и злодейски се осъществява, с помощта на унизително слугинската, продажна управляваща върхушка, /подчертаваме – това са мисли, тези и резюмета на проф. Д-р Борислав Йотов/. Първоначално тя бе посрещната “на нож” от апологетите на НАТО, ЕС, глобализма, но колкото повече години минават от изреченото и публикуването на тези негови размисли, толково павече все по-голяма част от българската общественост се убеждава, че това, което той пише в книгите си е вярно.

Проф. Д-р Борислав Йотов се обявява категорично против настаняването на американски военни бази в България, както и ПРО /установки за противоракетна отбрана/, защото е убеден, че по този начин се ограничава българския национален суверенитет и България става и може да стане прицел за терористични нападения и атаки евентуално и примерно на ирански ракети.

Авторът се обявява категорично против участието на България във военната агресия, интервенция и окупацията на Ирак, защото според него тези действия на САЩ и съюзниците им, са грубо нарушение на Устава на ООН и на основните принципи и норми на международното право, поради което “България бе превърната в съучастник в противоправни действия, нарушаващи международната законност и макар и по-късно  ще бъде потърсена отговорност за това”.

Проф. Д-р Борислав Йотов за първи път у нас публично и аргументирано постави въпроса, че Турция дължи на страната ни, на бежанците от Източна Тракия и Мала Азия 20 млрд. Щатски долара, и че Турция най-после официално следва да се извини на България, на българския народ за геноцида над българите.

Проф. Д-р Борислав Йотов обосновава в книгите си нуждата от мирна ревизия на Ньойския драконовски договор и на всички други международни договори, които са в ущърб на българските национални интереси. Той категорично настоява още управляващите у нас да водят национална отговорна политика относно финансовите задължения, в размер на 40 млрд. Долара дълг, който 36 държави в света имат към България. В този контекст, своеобразен апотеоз и връх, кулминация, апогей в интелектуалната му дейност е именно неговата юбилейна 120-та художествено-документална книга “ЗАПИСКИ НА ПРОКУРИРА”, която бе конкретен повод за съдържателния форум на който тя бе представена. А всички негови книги, освен че са актуални, интересни и компетентно написани са и много полезни, защото помагат на читателите да се ориентират добре в сложните, задкулисно написани, завоалирани дебри и лабиринти на минали и настоящи събития и факти от исторически, правен и криминален характер.

/С Л Е Д В А/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470579
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634