Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 19:45 - ВREACKNEWS - УЧРЕДИХА В СОФИЯ НПО "ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ И ЛОГИСТИКА ПРИ КРИЗИ И АВАРИИ"
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1613 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 11.02.2010 17:35



TOP URGEND!     УЧРЕДИ СЕ СДРУЖЕНИЕ НПО “Организация за хуманитарна помощ и логистика при кризи и аварии”.         Днес 11.02.2010 г. в София, в “Дома на военноинвалидите” бе учредено НПО, с общественополезна дейност, “Организация за хуманитарна помощ и логистика при кризи и аварий” с председател Цветан Ночев – председател на обединени сдружения за граждански контрол. Междувременно известно е , че Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа Меморандум за сътрудничество с дружество „Обединени сдружения за граждански контрол”, което обхваща 26 неправителствени организации от почти всички области на обществения живот, с който документ се дава възможност на сдружението, да упражнява мониторинг при възлагането на обществени поръчки, което естествонно би допринесло за по-голяма прозрачност и засилване на гражданския контрол върху дейността на държавната администрация.
Членове на управителния съвет на ситуираната днес организация станаха: ген. Стоян Кафеджиев – председател на сдружение “Българо-Руски клуб Шипка”, акад. Александър Трифонов – зам. председател на Организацията на обединените българи от цял свят и на Международната академия по българознание, иновации и култура "МАБИК" , Петър Калпакчиев - икономист, Александра Ночева, Радко Радевски – финансист, Олег Димитров – юрист и дипломат, и Борис Павлов – икономист. Присъстваха като гости още Любчо Михайлов – ексшеф на икономическото разузнаване на страната, Генерал Стоян Андреев, Борис Григоров – председател на Общобългарския парламент, журналисти, гости и граждани.
    Наименованието на сдружението е “Организация за хуманитарна помощ и логистика при кризи и авариии” за работа при форсмажорни обстоятелства, с международно  участие по европейски проект.
 Целите на организацията включват оказване помощ и координация с местна и регионална власт при организиране на дейности, в моменти на кризи и аварии; организиране създаването на запаси от продукти, вещи от първа необходимост за предоставянето им като хуманитарна помощ; създаване на постоянни и “ад хок” групи за бързо реагиране; въвеждане на процедури и техники за отстраняване на опасни последствия за здравето на населението; организиране структури на база, на публично – частично партньорство, за подпомагане на официалните власти със специалисти, доброволци и специализирана техника; повишаване знанията и уменията на населението и на специализираните групи за действие при кризи и аварии.

Анна Зографова - журналист-международник и Чл. кор. на академия МАБИК.  
         



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470907
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634