Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 15:59 - Доказателства за извънземен живот
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
1



Доказателства за извънземен живот  
image
До днес не са открити доказателства за това, че сме сами във Вселената. Научни факти обаче косвено доказват следното:
През 1976 в почвените образци, взети от повърхността на Марса са открити вещества, приличащи поразително на конкременти от живи организми. 

През 1977 году в Университета на Охайо(Ohio State University) радиотелескоп е зафиксирал непознат сигнал, идващ от созвездието Стрельца и имащ продължителност от 37 секунди. Източникът на сигнала, преминал  220 милиона светлинни години е неизвестен.

През 1984 година в района на Антарктида е бил открит метеорит, долетял от Марс, върху който са открити следи от нанобактерии. Извънземния произход на тези бактерии и до днес е под съмнение.

През 2001-ва година учените допълнили уравнението на Дрейка, с помощта на което е възможно да бъде определено количеството на планетите, годни за живот. Оказало се е, че теоретично живот може да съществува върху стотици хиляди планети.

През 2002-ра година руски изследователи са доказали, че микробите Deinococcus radiourans са способни да издържат радиация 2000 пъти по-силна от смъртоносната за човека. Освен това след 50 поколения същите микроби се адаптират и към още петдесет пъти по-голямо увеличение на излъчвателя. Доказане о и,че при микробите  E.coli /Ешерихия коли/, които съвсем не са свръхиздържливи, тъщо се наблюдава способност за адаптация към висока радиация. Последното косвено потвърждава теорията, че на Марсе е възможно да съществуват живи организми.
През 2002 г.  в атмосферата на Венера са открити карбонили – органични съединения, свидетелстващи за присъствието на микроби или дори на други живи организми.

През 2003 г. върху спътник на Юпитер са открити съединения на сяра, които могат да бъдат следствие от следи на жизнедейни бактерии, родствени на подобни, обитащи ледовете на Антарктида.

През 2003 г., телескопът на Пуерто-Рико е уловил мощен сигнал от област, расположена между созвездията Риби и Овен, където въобще на съществуват звезди с планети, подходящи за живот.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466032
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634