Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 18:16 - "III Национален събор на българските емигранти” в Клисура - инициатива на Политическа партия „Другата България” и под патронажа на министър Божидар Димитро
Автор: souroujon Категория: Политика   
Прочетен: 2786 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 12.08.2010 16:14


III Национален събор на българските емигранти” в Клисура -
инициатива на Политическа партия „Другата България” 
под патронажа
на
министър Божидар Димитров
ще се проведе на 15.08.2010.

imageimage

Ние, членовете на ПП „Другата България” , заедно със своите симпатизанти и съотечественици от българския официоз "Будилник", издаван в Лондон, дадохме инициативата за старта на Третия национален събор на българските емигранти в Клисура - 2010 г.
Събитието се организира в Деня на Голяма Богородица, когато в църквата на Клисура ще бъде отслужена тържествена литургия.
Оказва се, че българският „Будилник” в Лондон към момента е най-четеният вестник от нашите съграждани в Обединеното кралство.  Затова вярваме, че всичките ни членове и симпатизанти, съпричастни към прекрасната инициатива по осъществяване на този Събор и невероятен християнски празник „Голяма Богородица”, единодушно ще посрещнат  сънародниците ни и съотечествениците от всички крайща на света, в „Еко комплекс Клисура”.
За нас ще бъде е особена чест и огромно удоволствие да  приветстваме с „Добре дошли” на този истински български празник ВСИЧКИ!
Патрон на събора ще бъде министър Божидар Димитров.
ЕЛАТЕ И ВИЕ!
Програмата на Събора е организирана с  активното съдействие отново на представители на политическа партия „Другата България”, вестник "Будилник" - Лондон, Асоциацията на българите във Великобритания " Budilnik association", телевизия "Планета","Пайнер мюзик", Информационна агенция КРОСС, кметството на община Клисура и Еко комплекс Клисура.
Официалната програма ще започне в 11.00 часа на 15.08.2010 г., след църковната литургия в култовата местна историческа църква "Св. Николай Чудотворец".Днес руините на същата църква продължават да напомнят за безстрашния 20 април на 1876 г., а оригиналната камбана, възвестила бунта на клисурци срещу поробителите по време на турското робство е единствения “жив” свидетел от времето на Априлската епопея.
Официални слова при откриването на събора ще бъдат произнесени от името на Патрона и от организаторите, а за доброто настроение на гостите от страната и чужбина ще се грижат известни и обичани български състави и изпълнители като оркестър „Калофер”, ансамбъл „Българе”, Веселин Маринов, Емилия и др.
Изненадата на Събора ще бъде специално организираният Рок концерт като имената на участницете в него за сега се пазят в тайна.
Екокомплексът, в който ще се състои Събора е разположен в една прекрасна котловина, между Стара планина и Средна гора, в чуднокрасиво място, с прекрасен климат. Той отстои на 1,5км. от гр.Клисура - градът с величавото и незабравимо епично и героично минало,съхранило паметта за Априлското въстание и образа на Боримечката.
Обаятелен и завинаги запомнящ се за поколенията на България е легендарният образ на този герой, описан в прочутия роман на гения в българската класическа литература Иван Вазов „Под игото”. Клисура е прочута и с легендата за знаменитите черешови топчета, останали в историята и като символ на Клисурската артилерия. За допълнителна информация може да се обръщате към "Еко комплекс Клисура", общ. Карлово, обл. Пловдивска, с телефони: 0886/ 831 261 – Десислава Ченчева .
И тъй като екокомплексът разполага с ресторант, барбекю, дневен бар, дискотека, детска площадка, тенис кортове, игрище за волейбол и баскетбол, охраняем паркинг, Интернет и други екстри, надяваме се пребиваването на нашите сънародници там по време на Събора да остави трайни и прекрасни впечатления и спомени..




Гласувай:
4



1. анонимен - Министър Божидар Димитров прие предложението на ПП "Другата България" да стане патрон на Третия национален събор на българските емигранти в Клисура на
04.08.2010 19:09
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Министър Божидар Димитров прие предложението на
ПП „Другата България” да бъде патрон на
Събора на българските емигранти в Клисура

Днес, 15 юни 2010 г., председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски се срещна с министъра без портфейл, отговарящ за българите в чужбина, Божидар Димитров.
Министър Димитров прие поканата на ПП „Другата България” да стане патрон на Събора на българските емигранти, който ще се проведе в гр. Клисура на 15 август 2010 г. Проявата се организира с общите усилия ПП „Другата България”, Асоциацията на българите във Великобритания „Будилник”, община Клисура и сърцатото участие на г-н Мирослав Николов.
Божидар Томалевски настоя да бъдат защитени интересите на българските граждани зад граница при изработването на Изборния кодекс. От своя страна, министър Божидар Димитров ще съдейства за среща с председателя на Временната комисия за изработване на Изборен кодекс в Народното събрание г-жа Искра Фидосова.
Лидерът на ПП „Другата България Божидар Томалевски постави и въпроса за необходимостта от конституцонни промени преди приемането на Изборния кодекс. По думите му е небходима промяна в чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Р България, който гласи: „За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.” Той аргументира предложението си примери от страни като Белгия, Румъния, Италия, Словакия. „В словашкия парламент има 26 народни представители едновременно със словашко и още едно гражданство.”, допълни г-н Томалевски.
Божидар Томалевски изрази мнение, че на министъра без портфейл трябва да му се гласува администрация и бюджет. По този начин дейността в защита интересите на нашите съграждани зад граница ще бъде централизирана и максимално ефективна.


ПРЕСЦЕНТЪР

Телефон: 987 43 74
Дежурен телефон: 0889486226
Ел. Поща press@drugatabulgaria.org

преди около 2 месеца. .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470517
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634