Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2019 04:57 - VII МЕДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА - СОФИЯ 2019 - СТАРТИРА НА 5 СЕПТЕМВРИ !
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1922 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.08.2019 05:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

VII    МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ "СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА" 2019 - СОФИЯ - РКИЦ - 5 - 8.09.2019 - ВХОД СВОБОДЕН! 

 image

Академията за филми, телевизия и интернет комуникации, с любезната подкрепа на фонд "Русский мир" и "Россътруднчество", представя представя

 VII МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ

„СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА“, с името на големия приятел на България академик Дмитрий Сергеевич  Лихачьов.  Фестивалът е посветен и на 220-ия рожден ден на поета Александър Сергеевич Пушкин.

От 5 до 8 септември 2019 г., в София, в Руския културно-информационен център на ул. Шипка 34, ще се проведе

VII Международен филмов и ТВ  фестивал „Славянска приказка”.

Президент на фестивала е уважаваният наш академик, общественик и кино творец професор и доктор на изкуствата, Димитър Димитров, а  генерален директор е известната телевизионна журналистка и продуцент Елена Табанова – Димитрова, член-кореспондент на БАНИ .

Председател на Международното жури на фестивала за седми пореден път е Председателят на Китайската академия за кино и ТВ сериали - продуцентът режисьор от Китай Ю Сяоган, а съпредседател е композиторът и пианистът Панчо Владигеров (Германия).

Почетни гости на фестивала тази година ще бъдат доаенът на българското кино - Анжел Вагенщайн, певицата, чийто глас продължава да лети в Космоса Валя Балканска, композиторът – пианист Милчо Левиев, Петър Янев и трикратният световен шампион по борба Александър Томов.

Тържественото откриване ще се състои на 5 септември 2019 г. от 19.00 часа в Голямата концертна зала на РКИЦ.

По червения килим ще преминат известни кинорежисьори, актьори, сценаристи от 15 държави.

По традиция при откриването на филмовия фестивал ще се проведе концерт, в който ще имаме удоволствието да видим известни български и чуждестранни изпълнители.
В тазгодишния концрт ще участват: българският хор „Планинарска песен”с ръководител диригент Румен Райчев, лауреатът на международни конкурси – естрадният изпълнител Марио Кръстев, танцовият дует  Наташа и Евгений Занкови, певецът Николай Шевченко както и нашите специални гости от Южна Корея - танцовата музикална формация „Нарине“ с ръководител Маестро Сук Шин.

В конкурсната програма т.г. участват над 180 филма, произведени в Русия, България, Македония, Венецуела, САЩ, Китай, Украйна, Белгия, Монголия, Палестина, Сърбия.

В деня на откриването на кинофестивала на 5 септември ще бъде показан руският игрален филм "Не на нас, не на нас, а на името твое"  на режисьора Владимир Холодков и продуцентката Наталия Спиридонова, посветен на освобождението на България от турско робство.

За първи път в програмата ще бъде представен игрален филм от Венецуела „Манцано Азул” (Синьото ябълково дърво) на режисьора Олегарео Барера - уникална семейна драма.

В рамките на фестивалните дни от 6 до 8 септември 2019 г., от 10.00 часа сутринта, в залите на РКИЦ любителите на киното ще имат възможност безплатно да се насладят на множество филми. Представянето ще започне с филмите, които са ни предоставени от Националната ТВ и радиокомпания на Узбекистан – "Мащеха"  и "Саодат"," Скъпи мои приятели“, "Улица на спокойствието".

Ще бъдат показани също и телевизионният сериал „Слънчево зайче” с режисьор Карина Фолиянц от Русия, филмът носител на няколко престижни международни награди „Белият Ягел” (мелодрама),  казахстанският филм „Небето на моето детство” на режисьора Рустем Абдрашев, българския филм „Сага за пропуснатите възможности“ на режисьорката Ралица Димитрова, документален филм на режисьора Владимир Костюк, документалният филм „100 години в изгнание“, посветен на живота в емиграция на руския емигрант и общестеник  барон Едуард Александрович фон Фалц-Фейн, живял в Лихтитенщайн, ще бъде показан също и още един венецуелски игрален филм „Либертадор“ (Освободителят),  посветен на живота и делото на НАЦИОНАЛНИЯ ГЕРОЙ НА ВЕНЕЦУЕЛА - Симон Боливар, /Симо̀н Хосе Антонио де ла Сантисима Тринидад Болѝвар де ла Консепсион и По̀нте Паласиос и Бланко - Simуn Josй Antonio de la Santнsima Trinidad Bolнvar de la Concepciуn y Ponte Palacios y Blanco/ - латиноамерикански революционергенерал и политик, най-влиятелният и известен от ръководителите на войните за независимост на испанските колонии в Америка. Симон Боливар освобождава от испанско господство Венецуела, Нова Гранада, (съвременните Колумбия и Панама) и провинция Кито в (съвременен Еквадор). В периода 1819 – 1830 г. е Симон Боливар е президент на Велика Колумбия, създадена на териториите на тези страни. През 1824 г. освобождава и Перу като застава начело на образуваната на територията на Горно Перу Република Боливия (1825), назована в негова чест. Провъзгласен е през 1813 г. от Националния конгрес на Венецуела за Освободител.

 И това са само част от филмите, които ще имато възможност да гедате!

Тържественото награждаване и закриване на фестивала ще се състои на 8 септември от 19.00 часа в мраморната зала на Центъра на Руската православна църква, на ул. Шипка 34 .

Събитието ще започне с концертна програма, в която ще участват   Академичният хор "Гусла" с ръководител маестро Валентин Бобевски, известният наш цигулар Иван Кръстев, в дует с барабанистката от Япония  Кумико Терао, поетът Атанас Димов,

Танцовата музикална група "Нарине" от Южна Корея, под ръководството на маестро Сок Шин.

Екип на фестивала: Анна Зографова – Пи Ар, Красимира Иванова - мениджър, Мария Гончева - координатор: Райчо Соколов-фотограф, Емилиян Динов-оператор; Александър Шопов, - оператор; Петър Маринов - реклама.

 Фестивалът се провежда със съдействието на Rossotrudnichestvo; RKITs, Фонд „Русский мир“; мерията на град Сухиндол, Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), „Рейхолдинг“, винарна Ловико-Сукиндол“и хотел„ Славянска беседа“

Медийни партньори на събитието са вестник „Дума“ и телевизия телевизия„ Евроком“. Тържествено откриване на 5 септември от 19.00 часа

 Тържественото закриване на 8 септември от 19.00 часа

Безплатни прожекции на конкурсни филми ще се проведат в Руския културен център на ул. Шипка 34

 от 6 до 8 септември от 10.00 до 18.00 часа

 София, ул. Шипка 34

Вход свободен.



Тагове:   Anna,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1471231
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634