Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2017 19:45 - ЩЕ ИЗМЕСТЯТ ЛИ ФОРУМИТЕ ВВ ВИЕТНАМ И МАЛАЙЗИЯ ЕПИЦЕНТЪРА ПО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТА?!
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2659 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЩЕ ИЗМЕСТЯТ ЛИ ФОРУМИТЕ ВЪВ ВИЕТНАМ И МАЛАЙЗИЯ ЕПИЦЕНТЪРА ПО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТА ?!

image

Автор – Акад .Йордан Стоилов Иванов - Aкадемик по иновациите, подполковник, удостоен със златен орден и почетна офицерска карта "100 години независима България" от военните за изключителни заслуги от признателна България. Народен лечител, психофизиотерапевт, припокриващ 8 дяла от 10-те на народната медицина.
Единственият български психофизиотерапевт, удостоен в Мадрид с Голямата награда "Арката на Европа - Златна звезда" 1993 г., за цялостна дейност и качество на петте континента!
Невероятен български учен и феномен, член на съвета на Старейшините и на УС на ООБ, Организацията на обединените българи от цял свят, на ръководството на МАБИК – Международната академия по българознание, иновации и култура, регистрирана във Виена със седалище София, член на УС на Общобългарския парламент и на СВИК както и на Съюза на военните и патриотични организации в Република България и трети страни при подписани междудържавни МЕМОРАНДУМИ.

В Дананг – Виетнам завърши най-важния за 2017 г. двудневен форум от ХХV среща на върха на държавите от пакта за Азиатско-Тихоокеанско икономическо сътрудничество. Тя събра главите на правителства, лидерите на Русия и САЩ както и представителите на деловите кръгове от държавите, членки на АСЕАН. Срещата се състоя символично в една държава, която години наред е била колония на Европа и на Америка. Оказа се обаче и, че точно бившите колониални величия, които и днес се опитват да диктуват преразпределението на света ги нямаше на тази среща. Защото е факт, че атлантическото народонаселение, което живее на повече от половината планета, в момента е в тихоокеанското пространство. Оказа се също, че и политиците, прилагали Сорос Джихата върху държави и народи също не са интересни за този форум, събрал целия топъл цвят в надеждата на човечеството за по-добър живот и едно по-добро бъдеще. Но не бъдеще на копюрите, държани и контролират от перверзно изкривените симптоми за всемогъщество. И общата констатация, че планетата ни е пренаселена, формулира днес още един въпрос – защо просто диктаторите не вземат да я напуснат?!
И така оказа се, че Централната тема на форума - създаването на Азиатско-Тихоокеанска зона за свободна търговия е един много важен контрапункт в съвременния свят на 21 век. И този факт ще измести епицентъра на решенията на Изток.
В дните на форума бяха осъществени и множество двустранни срещи като срещите на Президента на РФ с китайския лидер Си Цзинпином, с премиер-министъра на Япония Синдзо Аба както и срещата на Владимир Путин с Доналд Тръмп. В рамките на проведените разговори, американският президент е поискал съдействие от Китай и по въпросите за урегулиране на отношенията със Северна Корея.
След сесията на пакта за Азиатско-Тихокеанско икономическо сътрудничество (АТИС), в събота двамата лидери Владимир Путин и Доналд Тръмп излязоха със съвместно изявление по сирийския въпрос. Документът е съгласуван с министър Сергей Лавров и с държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсон. Лидерите на РФ и САЩ потвърдиха, че Москва и Вашингтон ще продължат борбата с терористичната групировка "Ислямска държава" до момента на нейното ликвидиране. 
Двамата Големи се договориха и за принципни неща като позицията по Сирия и борбата с тероризма, която ще продължи със съвместни усилия. Дадена бе гаранция, че Русия ще съхрани териториалната цялост и суверенитет на Сирия. В съвместното изявление на Владимир Путин и Доналд Тръмп и двамата подтвърдиха гаранциите за териториалната цялост на Сирия, щрихирайки зоната на деескалация и механизмите по ликвидиране на конфликта и насилието така щото сирийските бежанци да могат да се върнат по родните места и по домовете си. От декларацията стана ясно, че Сирия няма да бъде разделена на зони или сфери на влияние като Русия се задължава да способства и за извеждането от страната на ирански и проирански сили, включително и на "Хизбула" от Югозападна Сирия. Руската страна е изразила съгласие, работейки със сирийския режим да съдейства за отстраняване на поддържаните от Иран сили в териториите, контролирани от опозицията, а също така и от територии близо до границата с кралство Йордания и т.н. Голански възвишения. Според известен руски дипломат обаче опозицията няма да върне контролираните от нея територии на Сирия до окончателното политическо урегулиране на конфликта. В своето изявление пред журналисти, след огласяване на документа, руският президент Владимир Путин е заявил -
„Ние се договорихме, че след приключване на борбата с терора, след ликвидиране на терористичните заплахи на тази територия всичко ще протече по пътя на политическото урегулиране под егидата на ООН“.
По време на коректния диалог на въпроса, подобряват ли се в момента отношенията между Русия и САЩ, руският президент Владимир Путин е отговорил така:
«Отношенията между Русия и САЩ засега не са излезли от състоянието на криза. Готови сме да обърнем тази страница и да продължим, устремени към бъдещето. Трябва да решим проблеми от които са заинтересовани народите на Русия. Трябва да мислим и за това как да напълним с конкретно съдържание нашите икономически връзки… Ние бихме желали да имаме хармонични отношения със САЩ и то не само в областта на икономиката, но и в сферата на обезпечаване на безопасността“.
На срещата не е бил подминат и кюрдския въпрос. 
И като заключение – именно този форум доказа на старата майка Европа и на света, че нещата за бъдещия 21 век вече не се диктуват нито от ЕС, нито от НАТО. 
Американският президент Доналд Тръмп ще участва във Филипините и в XXXI Срещa с лидерите на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN) и други източноазиатски държави, още повече, че той още в Ханой изрази мнение, че е готов да посредничи в спора за Южно-китайско море. Спорът засяга четири държави, членки на АСЕАН и Тайван, които оспорват претенциите на Китай към натоварения воден път.
След Виетнам Световните лидери ще участват във Филипините в 31-ата Среща на АСЕАН. Организацията както е известно включва такива държави като Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините.
В Манила вече са канадският министър-председател, ръководителите на Лаос, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Япония, както и президента на Индонезия, премиерът на Руската Федерация Дмитрий Медведев, премиерът на Китай Ли Къцян и други.
Срещата в Манила е планирана за утре - 13 до 15 ноември т.г.
Дневният ред на срещата на АСЕАН в Манила включва отново борбата с екстремизма, икономическата интеграция, изграждането на регионална инфраструктура. Очаква се подписване на споразумение за защита на правата на трудещите се мигранти най-вече за социалната им защита, достъпа до правосъдие и здравеопазване.
Паралелно предстои и провеждането на бизнес форума на АСЕАН, в която ще вземат участие повече от 800 делегати след което председателството на асоциацията поема Сингапур.

П.С. Написахме този материал, с ясната цел – да се знае, че ние в България се интересуваме от нашите приятели по света… 
Използвани материали:
РИА Новости https://ria.ru/syria/20171112/1508636938.html
https://ria.ru/syria/20171112/1508636938.html



Тагове:   автор аз,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470778
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634