Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2015 13:30 - ПРЕСИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ "СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА" - 2015
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 1753 Коментари: 0 Гласове:
1



ПРЕСИНФОРМАЦИЯ ЗА III МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ  "СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА"  
-  2015
image

СОФИЯ - 4-7.09.2015


От 4 до 8 септември т.г., с подкрепата на ФОНДРусский мири Россътрудничество, в София ще се проведе Третият международен кино и телевизионен фестивалСлавянска приказкав евразийското пространство, на името на големия приятел и изследовател на България - академик Д.С.Лихачьов. Събитието е посветено на 70 годишнината от победата над фашистка Германия и 40-годишнината от откриването на Руския Културно-Информационен Център в София.

Президент на фестивала е академик професор, д.и.н. Димитър Димитров, а Генерален директортелевизионната журналистка от Санкт Петербург, доктор на философските науки Елена Димитрова. 
В конкурсната програма т.г. ще участват много български и чужди автори, чийто имена ще бъдат обявени в деня на откриването.
Председател на Международното жури е известният продуцент и режисьор от Китай - У Цзян, а един от членовете е потомък на основателя на град Москва - княз Юрий Долгорукий -  режисьорът - продуцент Александър Долгорукий от Франция.

 На 4 септември в 19.00 часа ще се състои Тържественото откриване на третото издание на фестивала. Церемонията ще бъде в Голямата зала на Руския културно-информационен центьр на ул.Шипка 34. Президентът на фестивала акад. Проф. Димитър Димитров и Генералният директор Елена Димитрова ще представят участниците и гостите, след което форумът ще започне с концерт, с участие на: академичен мъжки хорГусла”, с диригент маестро Валентин Бобевски, фолклорен ансамбълСеребърна Пафта” с диригент Маргарита Чорбаджийска, оперната прима Татяна Спиридонова, лауреат на театърЛа Скала”, маестро Валентин Стамовпианист и композитор, автор на химна на фестивала както и цигуларят Иван Крьстев, лауреат на международни конкурси, танцова формация от Палестина, известните руски естрадни изпълнители Вика Куприна /лауреат на българското издание на Х фактор 2013 г. и потомка на знаменития Александър Куприн/, Раиса Полякова от Санкт Петербург, Иля Боронковски и очарователната малка артистка Стейси Ангелова.

След концерта ще бъде показан конкурсният руски художествен филмСнежинка”, лауреат на международния кинофестивалСреща”. 
За участие в Международния Софийски фестивал „Славянска приказка” до момента са представени повече от 200 филма от 15 страни.

 В София ще пристигнат известни кино и телевизионни режисьори, актьори, продуценти и оператори от Франция, Китай, Украйна, Русия, Македония, Казахстан, Сърбия, Беларус, Молдова и Палестина.
В РКИЦ, в дните на фестивала безплатно ще бъдат показани номинираните конкурсни филми на 5 септември от 11.00 до 20.00; на 6 септември от 11.00 до 20.00 и на 7 септември от 11.00 до 18.30.

Във фоаето на




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1465909
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634