Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2015 15:08 - Доц. Д. Райнова потвърди казаното от акад. Йордан Иванов за рода на Владимир Путин, който е потомък на търновски боляри
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 4536 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 04.04.2015 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Doц. Д. Райнова потвърди казаното от академик Йордан Ст. Иванов за рода на Владимир Путин, който е потомък на търновски боляри
image
  ГЕРБЪТ НА КНЯЗЕТЕ АКЧУРИНИ

image
image Доц. Д-р Добринка Райнова потвърди казаното от Акад. Йордан Стоилов Иванов за рода на Владимир Путин, който е потомък на Търновски боляри от Бторото българско царство. Доц. Д-р Добринка Райнова потвърди казаното от Акад. Йордан Стоилов Иванов за рода на Владимир Путин, който е потомък на Търновски боляри от Бторото българско царство.
Прародител на Путин, спасен като момче от кланетата в Чипровци се заселва в в града на Петър Велики и там създава поколение. За това пръв обяви преди 5 години академик Йордан Стоилов Иванов, а доц. Райнова потвърди тази негова версия като изрично подчерта, че не е стигнала сама до тези си твърдения.

От журналистката Анна Зографова тя научава, че в “История на България”, написана от Константин Иречек пише за спасения болярски род Путини от Търновските боляри, които бягат при падането на Царство България под турско робство в Чипровци. В една от търновските градски легенди, пак от Зографова, Д. Райнова научава и, че в нея е било упоменато, че по време на Чипровското въстание / 1688 г. / едно момче от болярския търновски род Путини, *избягали още по време на падането на Шишмановото търновско царство от турците е успяло с други бягащи българи да достигне до заветната спасителна метрополия – Русия.

Същото това момче се заселва в Санкт Петербург, а неговото поколение всъщност дава начало на рода Путини в Русия, в която единствен род с такова име е бил именно Санкт петербургският.
Става така щото част от търновските боляри през 1396 г бягат в Чипровци. Там те се заселват и години по-късно техни потомци оцеляват и от зловещото Чипровско клане, в което са избити голяма част от същите тези търновски знатни родове и техните потомци, участници в Чипровското въстание. Според изследователя от Башкортостан - Академик Ахмед Рахимов, член и на Международната Академия по българознание, иновации и култура *МАБИК, българско потекло освен руския президент Владимир Путин имал и ексруския президент Борис Елцин. Известно е, че множество от руските знатни родове всъщност са били потомци и на Волжските българи – още повече, че пленените от цар Иван Грозни Казански аристократи всъщност създават аристокрацията на Царска Русия. Наблюдаващите протокола на руския президент Владимир Путин помнят много добре, че преди години той даде благослов за разкропките на свещенния град Аркаим, посети град Казан – столицата на Татаристанн на Тодоровден, уважи и ритуалите и празниците с кушиите с коне както и борбите и състезанията, в които дори се бори с една българка. Известно и, че и бащата и на руския премиер Медведев също е бил от Татарстан и е с български корени.
Според изследователката доц. Райнова от идеологически съображения, отново по твърдения на академик Рахимов названието “българи” изчезва от всички официални документи, за да бъде заменено с “татари”. Това всъщност не означава отделен етнос, а има етнографско значение – просто определя хората, живеещи на дадена територия“. Тя допълва и, че руският поет, публицист и революционер Николай Огарьов пише, че “цялото руско дворянство, което не е с аристократичен произход, има татарски произход. Просто ни се е наложило да се прекръстим в дворянска Русия, така, че простият ни произход да остане незабелязан”. Доц. Райнова отбелязва в интервюто си пред Гл. Редактор на в. Шоу, че в соето невероятно изследване за “Волжка България и нейната съдба – 400 руски дворянски фамилии”, акад. Ахмед Рахимов доказва, че поне 400 от най-известните руски родове водят корена си от волжки българи. Между тях откриваме най старата фамилия Рюроковичи, Акчурини, Еникееви, Романови, Бакищеви. От тях са произлезли 12 царе или князе, 86 са били министри, 141 – губернатори, 161 – признати учени. Общо – поне 2083 дворянски семейства! В интервюто доц. Райнова споменава още и, че „Михаил Романов, родоначалник на династията, извела Русия сред световните сили, има връзка с българска фамилия като избрал за жена дъщерята на мурзата /волжката титла, еквивалент на княз/ Мустафа Мария Хлопова, но го заставили да се разведе. Въпреки това отново избрал българка – Евдокия Стрешньова. Майката на Петър Велики – Наталия Наришкина била внучка на волжския българин мурза Абатур или Нариш, който през 1423 г. приел християнството. Съпругата на легендарния руски владетел-реформатор пък е от рода Лопухини бил същп от наследниците на българския княз Редеди. Родът на Лев Толстой също произлизал от българския княз Идриса или Индриса /на българо-татарски “разбиращ”, “схватлив”/. Правнукът на Индриса – Андрей Харитонович, получава прозвището си “толстой” – или “дебел”, от великия княз Василий Тъмни, наричан така, защото бил ослепен от враговете. Без да вижда, Василий Тъмни прегърнал госта си Андрей, който му се видял доста пълен, и го кръстил: “Оттук нататък ще си Толстой!” Запитан от руски журналисти за произхода си, Владимир Путин отговоря: “Няма чисти руснаци. Не случайно има такава поговорка: “Изтрий добре руснака и отдолу ще се покаже татарин”.


*Бел. Ред –Д. Корчева*
Точно преди 427 г. българи, предвождани от Георги Пеячевич напускат Чипровци и се присъединяват към австрийската армия като участват в превземането на крепостта Оршова и областта Банат. Тогава още част от тях се заселват в Банат, а след битката при Белград въстанието избухва в цяла Северозападна България. Настъпващите 6 австрийски полка не успяват да координират българските части, а грандиозната битка се състояла през октомври с.г. в местността Жеравица, близо до Кутловица, където българите са били разбити от османски войски и маджарските им съюзници, предвождани от граф Емерих Текели. Сраженията продължават , но въстанието е потушено и тогава Чипровци пада на 18 октомври 1688 г. след героична отбрана и напълно разрушено заедно с околните села Копиловци, Железна и Клисура. Почти цялото население е избито или отвлечено в робство, а в следващите месеци при съпротивата се образуват на наша територия първите нашр хайдушки чети. Въстанието е потушено и това предизвиква преселение на оцелелите от района о от цяла Северозападна България на запад и на север като част от бежанците се заселват в района на Видин и Лом, в Пиротско, в Софийско и Берковско, адруга голяма група бежанци от Чипровци поема на север и югоизток. Заселват се и в Средногорието - Стрелча, Войнягово, Михилци, Черноземен . Според местни предания католическата църква откупва от турците неголяма група жени и деца, която заселва в село Секирово, *днешния град Раковски. Най-голямата компактна група бежанци се отправя към Влашко, където се разпръска и частично претопява сред местното население. Днес българско малцинство от Чипровци има в областта Банат. Чипровското въстание слага край на статута на Северозападна България като буферна зона между Османската империя и хабсбургските територии. Пресечено е и католическото влияние. Ликвидирани са привилегиите на българската аристокрация и властта, която тя упражнява в района. Значението на Чипровци като културно и икономическо средище силно намалява. Записа Анна Зографова 



Тагове:   anna zografova,


Гласувай:
4



1. bojil - Всъщност след изтриването на ру...
04.04.2015 16:35
Всъщност след изтриването на руснака няма да се покаже татарин,а Българин. Двете понятия не са идентични,както добре знаем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1470573
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634