Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 18:15 - МАБИК С НОВО РЪКОВОДСТВО ОТ 05.10.2014 ИНОВАЦИИТЕ НА АКАД. ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 2476 Коментари: 0 Гласове:
1



МАБИК С НОВО РЪКОВОДСТВО

ОТ 05.10.2014 г.

 

 

 

ИНОВАЦИИТЕ НА АКАДЕМИК ЙОРДАН СТОИЛОВ ИВАНОВ

image

Автор: Анна Зографова - Член – кореспондент на МАБИК

Mont-press.com ,бр. 83 от 06.11.2014


Членовете на Международната Академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/ проведоха на 06.10.2014 г. отчетно изборно събрание в София в конферансната зала на култовата сграда на Федерацията на независимите строителни синдикати на „Бул. „Христо Ботев“ № 71. Присъстваха учени, историци,членове на Организацията на обединените българи /ООБ/, журналисти, граждани. Форумът  откри Почетният председател на МАБИК акад. Сергей Иванов. Заседанието започна с пълен   кворум и в присъствие на състава на УС на Академията . Отчет за дейността й в периода от 10 декември 2019 г. - 05.10.2014 г.  прочете председателят – член. кореспондент и инж. Стойчо Симов. МАБИК  успешно продължава да реализира своята конкретна цел – изучаване  духовната българска древност и българската общност. Като научна институция Академията е замислена преди повече от 20 години, първоначално регистрирана във Виена. Академията се консолидира и осъществява своята дейност на територията на Република България; от 2004г., с придобиване на международен статут, дейността й се разширява извън пределите на Република България  като за нейни  членове  към 15.08.2010г.  са приети 18 видни учени от български произход от 15 страни от света, а редовните  членове са били 128 български  интелектуалци, учени и масони.

Отчетени бяха утвърдилите се като уникални събития - организираните у нас декади на Българската древност - „Българиади“, провеждани в страната ни по инициатива на Академията както и сесиите на научно – практическите исторически конференции. Акцент на тези форуми винаги е била българската идентичност, културно-историческото ни наследство и ЮНЕСКО. Предмет на изследване са езикът, писменосттта, азбуките, историята и календара на българите както  и начините за консолидация на българските диаспори по света.Без възражения на вчерашното заседание бе приет и отчета на Контролната комисия на академията.

Членове на МАБИК днес са много известни български учени, както и учени от чужбина с български произход,  културни и обществени от страната и в чужбина.

От момента на създаването на Академията до м. декември 2009г. тя е председателствана от акад. Сергей Иванов, историк и уважаван автор на много публикации, книги и научни студии за българската праистория. Дейността му е свързана с изучаване и доказване  закономерностите в  хронологията на изследванията от най-дълбока древност до края на ранното средновековие на важни исторически събития на древните ни предци. Научният му труд „Праистория на българите- прединдоевропейци”е подготвен за самоподготовка и за дистанционно обучение на  възрастни, студенти и ученици от горните класове.

След предложения на мандатнатакомисия на МАБИК за избор на ново ръководство, по време на същото заседание единодушно с пълно гласуване ан блок бяха избрани и членовете на новите ръководни органи на Академичния съвет и на Контролната комисия, съгласно Устава, с мандат от 5години. За Председател на МАБИК единодушно бе избран акад. Владимир Цонев, дългогодишен Главен секретар на МАБИК до м. декември 2009г, автор на 32 книги (научни и художествени),  над 100 статии, доклада и студии за културата и историята на древните българи и един от най-сериозни тълкуватели на „Именника на българските канове”, осъществил проект от 40 телевизионни предавания за уникалните достижения на предците под надслов: „Академия за България”. През 2009г. името на акад. Вл. Цонев бе включено специално и в енциклопедията „Научната слава на България”.

За Зам. Председател на МАБИК бе избран почетният гражданин на град Перник, който същевременно е и един от лидерите на Общобългарския парламент и на Организацията на обединените българи Димитър Дойчинов , Почетен председател на Славянското дружество „Иван Вазов”на град Перник; два пъти депутат и секретар на ПГ „Коалиция за България”; четири пъти общински съветник; дългогодишен председател на Областния и Общинския съвет на БСП в Перник и член на ВС на БСП;

За Главен секретар бе избран инж. Красимир Тихов – член на МАБИК, а за членове на новия Управителе съвет член-кореспондент Галя Колева Маджарова от Варна, автор и преводач на много книги за българските диаспори в Чувашия и Татаристан и Живко Бъчваров. За членове на Контролната комисия също така единодушно бяха избрани членовете на МАБИК – Любомир Кацаров, Румяна Титерякова и чл. Кор. Анна Зографова. Определен бе новият адрес на Академията: София – 1303, Бул. „Христо Ботев“ 71, Международна академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/

Като обществено – научна организация на учени и интелектуалци, водена от високо хуманната цел за духовното единение на българите по света инициира и e в основата на създаването на Организацията на Обединените Българи (ООБ), ситуирана през 2007 г. като неправителствена организация. В момента в ООБ членуват български организации от над 51 страни.

За периода от 2004 г., от момента на регистрирането  на МАБИК, нейните членове са издали у нас над 100 научно-изследователски, историко образователни, специализирани и други книги. Техни автори са академиците , Сергей Иванов, Владимир Цонев, Татяна Ярулина, Акад. Йордан Иванов, чл. Кор. Анна Зографова академиците Киряк Цонев, Христо Маджаров, доц. Д-р Живко Куновски,Йордан Колев, Албина Хайрулина, Живко Сахатчиев, Христо Смоленов, Чл.кореспондентите .Ангел Христов, Добрин Денев, Проф. Никола Алтънков, Стоил Стоилов, Илиян Бучков, Галя Маджарова, Румяна Стоева,Зденка Тодорова, доц. Д-р Добринка Райнова, Галя Маджарова, Александър Мошев, Петко Димитров, Александър Вълчев, Георги Петров,Детелина Денчева, Димитър Хайдудов, Мира Цонева ,Тоня Борисова, , Димитър Табаков. В чужбина са издадени книги от Акад Ахмет Рахимов Уфа, Акад. Фархат Нуруддинов /Татаристан/, Луция Камаева –Уфа, Акад. Шаукат Богданов – Уляновск /РФ/, Акад. Николай Кондрашкин  - Уляновск /РФ/, Акад. Валентин Кирязов      Одеса, Украйна - гл.редактор на ежегоденото списание „БОЛГАРЬІ”,

Чл.Кор. Рада Колева – Верона /Италия/, Владимир Станков,  военноморски лекар на атомна подводница от  Одеса Украйна, Тагир Булгари, издател на списание за българския свят в  Будапеща, Унгария, Камил Зайнуров – издател на списание от Санкт Петербург /РФ/, Илия Денчев председател на българския клуб и на Българската автономия в Коми - Сивтивкар,/Република Коми /, Дорис Дукова , издател на  издава ежемесечен бюлетин  за живота на българската диаспората в

- Богота, Колумбиял       - 

Ежедневно поддържат собствени блогове и сайтове: акад. Йордан Иванов, Член – кор. на МАБИК, член – кор. Анна Зографова - с изследвания, оценки и прогнози по актуални събития, статии и доклади, акад. Александър Трифонов  - преподавател, лектор и консултант по нови методики и технологии за финансиране и менъджмънт на проекти, публично частно партньорство и работа с европейските програми и фондове, Красимир Тихов, поддържащ база и Банка данни с копия на електронен носител от стотици уникални издания, свързани с българската и балканска история, Чл.кор. Ангел Христов, развиващ контакти с различни организации и клубове във Волго-уралието и е автор на серия от видео интервюта на изследователи, автори и духовни водачи, представени в Интернет като акад. Фархат Нуроддинов /Татаристан/, Талгат Тадджудин от Уфа, главен мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в РФ, Чл.кор.  инж.Дочо Шипковенски – ежедневно поддържащ и обновяващ сайта на Общобългарската фондация „Св.Георги Победоносец за съвместните  инициативите на ООБ ,МАБИК и и други организации.

В момента членовете на МАБИК са 154 от които 36 академици и 21 член-кореспонденти . Членове на академията са уважаваният академик Юхма, академик проф.Ахмед Закиев от Башкортостан, академик Латипов – наричан още башкирският Шамполеон,Гусман Халил, академик Кондрашкин, учени от Чувашия, Татаристан, Башкортостан, Украйна и Америка. Български професор в Америка – д-р Стефан Гайд доказа и, че траките са имали азбука. Този изследовател на българската древност д-р Стефан Гайд /вече покойник/ успя да хвърли ръкавица на официалната тракология на среща в културния център „Тракарт”, представяйки своя книга, доказваща, че съхраняваната в Британския музей библия на бохарски (северно-коптски) диалект не е нищо друго освен така търсената от изследователите тракийска библия „Бесика”, която същият учен от български произход е открил  и споменаване на Орфей както и на на тракийското племе беси.

Основни цели на Академията са:изучаване цялостното историческо и културно наследство на българите и българската държавност от (възможно) най-дълбока древност; Създаване на единна концепция за произхода и етническата принадлежност за изначалния родов корен на българите по света и за тяхната прародина; Създаване на историческа хронология за пътя на българите през хилядолетията до наши дни и организиране на нейното широко обсъждане сред научните среди в страните с компактно българско население; Написване на цялостната история на българите и систематизиране на тяхното културно развитие и принос за развитието на човешкото общество и култура, и организиране на популяризирането им както сред българите по света, така и сред световната културна общественост; Създаване на логистична подкрепа и насърчаване на българи и български общности по света в процеса на създаване на информационно-технологични разработки и на интелектуални продукти и културни ценности; Подпомагане движението за единение на българите по  света, за изграждане на единна световна общобългарска общност; Създаване на организационно-технически условия за увековечаване достиженията и приноса на първобългарите, древните и средновековни българи в общочовешката културна съкровищница и цивилизация.

 

Обект на научните  изследвания на МАБИК продължават да са древната българска култура и цивилизация. Академията работи и ще продължава да работи за артефициране  на автентичния бит, култура и история на българите по света и  за запознаване на  страните членки на ЕС, европейските институции и страните с голям брой население от български произход – Руската Федерация, Татаристан, Башкортостан, Чувашия, Украйна, Молдова, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция, Унгария, Италия и други части на света с достиженията на изследователите в областта на древно българската история и култура.

На 05.10.2014 г. Бяха направени предложения за академично проучване библиографския средновековен фонд на Зографския манастир в Атон както и предложения  за удостояване с научни титли на следните членове: - за академици: проф.Добрин Денев, проф.Тодор Тодоров, проф.Петко Димитров, чл.кор.Стойчо Симов, чл.кор.Зденка Тодорова и др.; - за чл.кореспонденти - Йордан Колев, Живко Куновски, Илиян Бучков, доц. Д-р Албина Хайрулина. Отчетена бе активността на автори като  Георги Генов, Александър Мошев,  Георги Петров, Владимир Станков-Одеса, Илия Данчев-Коми РФ, Николай Казаков-  Уляновск РФ, Луция Камаева от- Уфа/Башкортостан/.

Бе внесено предложение за удостояване като почетни чуждестранни членове на Академията  за Талгат Сафа Тадджудин -  Главен Мюфтия на мюсюлманското вероизповедание на Руската Федерация, Професор Ернст Мулдашев -  Уфа РФ Офталмолог от Световна величина;  - за почетни членове – посмъртно,  (за изключителен принос за българщината):за  основателя на Бялото братство у нас - Бениса Дуно /Петър Дънов/ България/, Алфред  Халиков Татарстан, Археолог, РФ, Никола Димков България, „ЗВЕЗДА НА СЪГЛАСИЕТО», Николай Кафтанджиев, Димитър Съселов – България, Ганчо Ценов  - България, Иван /Ванче/ Михайлов, Гео Донев, Любомир Бемберски и др.

            Направено бе и специално предложение  правомощията за Почетен консул на Република България в Одеса – Украйна да бъдат дадени на известния учен и член на МАБИК - Акад. Иван Ергиев, тъй като мястото на тази почетна и много важна за нашата дейност длъжност е овакантено от няколко месеца. Г-н Ерегиев е уважаван  предприемач-бизнесмен, лидер на българската диаспора там, финансов и материален спомоществовател на множество мероприятия на българската общност, същевременно и  издател на списание „БОЛГАРЬІ” както и на други издания. Предложението се подкрепя от българската общност в Одеса, а също и от Генералното ни консулство и е утвърдено от ОС на МАБИК като следва да се изпрати и до МВнР и МС на Република България.

 

Акцент в изследванията и проучванията на Академията предстои да бъдат и иновациите. В областта на иновациите за целия период от нейното съществуване до днес като изключителни са отчетени заслугите и резултатите на акад. Йордан Ст. Иванов при въздействие върху човешки мозък, животнски, растителен и метали,  чрез концентрация, организация и контрол, без каквато и да било друга намеса на нанотехнологии. НА 29.11.2007 г. АКАД. ЙОРДАН ИВАНОВ БЕ ОБЯВЕН ЗА ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА ООБ/Организацията на обединените българи/ И НОСИТЕЛ НА ПЪРВИЯ ОФИЦИАЛЕН ЗНАК НА ОРГАНИЗАЦИЯТА По случай 60-годишния юбилей на акад. Йордан Стоилов Иванов, Организацията на Обединените българи го обяви по достойнство и заслуги за България и за всички Българи по света за почетен член на организацията и носител на Първия й официален знак, а Академичният съвет на Международната академия по българознание, иновации и култура “МАБИК” награди учения със специална грамота за значими резултати в научно – изследователската дейност. Многобройните експерименти, проведени с Йордан Стоилов Иванов от всички академични звена на науката, огромният му труд, публикациите му, в контекст на научната му и изследователска работа в академия МАБИК, интерпретиращи теми по особено важни направления - областта на иновациите, най-старата история на България и други, дават представа за една много малка част от огромните му възможности.. В предишни години дейността му е била отчитана много подробно от научните звена на България, когато науката е имала задачата да отсее дарбата от придобитото. Защото дарбата по рождение е нещо изключително рядко.

 

ЗА ПРЕДЕЛА НА ЧОВЕШКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, В ЧАСТНОСТ - ВЪЗМОЖНОСТТА НА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК , ЧРЕЗ ПОДХОДЯЩАТА  ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНЦЕНТРАЦИЯ - ДА ИЗЛЪЧВА И НАСОЧВА ДЕЙСТВЕНА ЕНЕРГИЯ ВЪРХУ  МЕТАЛИ, ПРОВОКИРА   ИЗСЛЕДВАНЕ, ПРОВЕДЕНО ОТ СЪТРУДНИК НА ЦЕНТРАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ПО СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ И НОВИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ.

 

БАН – Централна лаборатория по Слънчева енергия и нови енергийни източници

Способността на биоенерготерапевта Йордан Стоилов Иванов да влияе с биоенергия върху активността на растения и животни е доказана чрез проведените опити и измервания. Дали е възможно да бъдат повлияни свойствата на метали чрез въздействие на биоенергия? Как се променят характеристиките на метали под въздействие и влияние на специфична биоенергия. Възможно ли е използването на енергията на човешкия мозък, излъчена и насочена чрез подходяща организация и ориентация?

 

 

 

 

ДОКЛАД СПЕЦИАЛНО ЗА ИНОВАЦИИТЕ

ПО

ИЗСЛЕДВАНЕ ВЛИЯНИЕТО ВЪРХУ МЕТАЛА ИНДИЙ НА ИЗЛЪЧЕНА И НАСОЧЕНА БИОЕНЕРГИЯ НА АКАДЕМИК ЙОРДАН СДТОИЛОВ ИВАНОВ ЧРЕЗ ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК

-                    БЕЗ НАМЕСА НА НАНОТЕХНОЛОГИИ

http://bojanapankov.blog.bg/technology/2009/08/12/doklad-po-izsledvane-vliianieto-vyrhu-metala-indii-na-izlych.378524

 

                Дали е възможно да бъдат повлияни свойствата на метали чрез въздействие с биоенергия? Как се променят термодинамичните характеристики на метали под влияние на специфична биоенергия? Възможно ли е използуване енергията на човешкия мозък, излъчена и насочена чрез подходящата му организация и концентрация?

                Проблемът за предела на човешките възможности, в частност възможността на човешкия мозък чрез подходящата му организация и концентрация да излъчва и насочва действена енергия върху метали, провокира настоящото изследване, проведено от сътрудничката на Централната лаборатория по слънчева енергия и нови източници на енергия, БАН - н.с., к.х.н. Милка Хаджиева.

                Цел на проведеното изследване бе регистриране ефекта от биовъздействието на енергията на човешкия мозък върху термофизичните характеристики на метал. Избран бе металът индий, чиято висока чистота и повторяеми термофизични характеристики са добре изучени и потвърдени, поради което се използва за калибрационен стандарт в термичния анализ. Измерванията бяха проведени с компютърно-контролирана измервателна апаратура за термичен анализ - Меттлер ТА 1300. Регистрирана бе кинетика на фазовия преход на индий, изследван в режим на равномерно нагряване:

- без специфично биовъздействие върху експерименталния образец;

- с биовъздействие върху опитния образец от индий на специфичната енергия на Йордан Иванов, намиращ се на разстояние при-близително пет километра от експерименталната установка. Изследвани бяха опитни образци на метала Индий с различни тегла за оценка влиянието на теглото при биовъздействие от разстояние.

                За оценка стабилността на биоефекта беше проведено неколкократно стапяне (три пъти) на образеца.

                Резултатите за температурата на стапяне и топлината на стапяне за опитните образци от индий са представени в следната таблица:

 


 

със/без био-

тегло на

Температура

топлина на

въздействие

пробата

на стапяне

стапяне

 

 

(мг)

(°С)

(джаул/грам)




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466305
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634