Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 21:02 - Всичко за Българиадата на обединените българи от цял свят - София 2013! ПОНЯТИЕТО Н О О С Ф Е Р А
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 4398 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



imageimageimageimage Всичко за Българиадата нa обединените българи от цял свят в София – 2013
image
Автори: Акад. Йордан Стоилов Иванов И Анна Зографова – член – кор. На МАБИК     Организацията на Обединените българи /ООБ/, Общобългарският парламент, Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/ и ОБНУ „Г. С. Раковски“ бяха инициаторите на форума „Българиада’2013”, който се утвърди като събитие, включващо ежегодни традиционни дни за всички организации на българите по света. За седми пореден път ООБ, ОБП и МАБИК проведoxa събитието в София. Присъстваха представители на Генералитета и офицари, на военно-патриотичните съюзи в Република България с председател Борис Николов, много гости, журналисти, учени и граждани. Акцентите на форума бяха върху “Българската идентичност, културно-историческо наследство и ЮНЕСКО, език, писменост, азбука, календар.” Българиадата т.г. продължи от 8 май до 16 май като заседанията и научните сесии бяха организирани в конферансната зала на старото дюлгерско училище в София - една от прекрасните ни и запазени култови старинни паметници, с триъгален барелефен фронтон, с масонски символи за ритуално предназначение. По повод на форума една наша дългогодишна симпатизантка емигрантка сподели следното: „Ние българите през последните години токова много се пръснахме по света, че българска реч може да се чуе във всяко градче от всяка държава на всеки един от петте ни континента. А Българиадата ще постигне целта си - да ни обедини и припомни откъде сме тръгнали…. Би било добре наситина всички ние и нашите поколения включително добре да си припомним уроците по история, да научим, че има и Волжинска България, че има бесарабски българи, че и в Голо Бърдо, Албания се носи българска реч”.
По време на “Българиадата - 2013” бяха разгледани актуални теми, касаещи българската култура и идентичност. Проведени бяха  немалко разговори и дискусии във връзка с  Общобългарския научен светоглед, с устойчивото развитие на Общността и човечеството. Проведен бе и Трети Общобългарски интердисциплинарен конгрес – кръгла маса по тема: “Светоглед, наука, религия, философия, календар, език, писменост, азбука културно-историческо наследство, устойчиво развитие.
Изяснени бяха понятията  Ноосфера и ноосферизъм. Конгресът бе посветен и на сто годишнината от рождението на световноизвестния руски учен с особен принос - един от основателите и първи президенти  на Украинската академия на науките - академик професор Владимир Иванович Вернадский - бележит руски изследовател и мъдрец на ХХ век. Като Историк на науката и  представител на философската мисъл,  академ. Вернадски е работил много в областта на науките минералогия и кристалография, биология, философия и систематика на науките.. Изключителен е неговият принос и в геохимията, биогеохимията, минералогията, метеоритиката и радиогеологията. Той е изучавал  минералите, както и влиянието на химичните елементи върху живите организми и биосферата. Уточнявал и разработил е понятието биосфера и неговата връзка с биогеохимията  и екологията . Според идеите на Вернадски, нашата планета е съставена от слоеве като литосфера, атмосфера, биосфера и ноосфера, които си влияят и взаимодействат. И в тази връзка точно той е ученият, който дава нова интерпретация на понятието ноосфера, въведено от френските учени Ле Руа и Тейяр дьо Шарден. Владимир И. Вернадски има повече от 700 научни труда, от които само философските както и записки са издадени през втората половина на 20 век. В рамките на Българиада 2013 - 9 май бе честван като Ден на учените, Ден на Европа, Ден на победата и края на Втората световна война, а най-вече  и като Ден на българската античност. Академичната общност на ООБ отбеляза тези празници със заседания на  Третия Общобългарски интердисциплинарен конгрес – I секция: “Българската и раннокласическа античност – история, култура, държавност;
– Кръгла маса: “Светоглед, наука, религия, философия, календар, език, писменост, азбука културно-историческо наследство, устойчиво развитие. Ноосфера и ноосферизъм”
– Заседание на Втора секция на Трети Общобългарски интердисциплинарен конгрес “Къснобългарска античност и държавност – (I в. – IV в.)”.
В рамките на форума бяха разгледани състоянието, проблемите, задачите и перспективите на развитие на българите и българските организации, съществуващи към настоящия момент и действащи в Руската федерация – в страните, разположени днес в рамките на териториите на Старата Волжинска България, Чувашия, Татаристан, Башкортостан и Кавказ. Коментирани бяха и възможностите за сътрудничество – културно, икономическо и търговско, в рамките на контактите и връзките с организациите в Дунавска България и българите по света.
Участие в “Българиада - 2013”  взеха гости и хабилитирани учени от страната и чужбина по въпроси, свързани с българската кауза, култура, история и наука.
Дните на форума 2013  ще припомнят на българите, които са напуснали страната ни, каква е историята й и какво означава българската националност.

Организацията на обединените българи е създадена през 2007 г. Тя е неправителствена организация, чиято цел е духовно единение на българите по света. В момента в нея членуват български организации от над 51 страни.

Коментирано бе, че акцентът тази година е  поставен върху българите от  страните, ситуирани на бившите територии на Волжинска България, за които през миналата година стана възможно вписването в паспортите им на националността "българин", което се случва за първи път - особено в границите на Руската федерация
.



Гласувай:
4



1. souroujon - Анна Зографова - всичко за понятието "НООСФЕРА"
21.05.2013 21:14
Мнозина съвременни автори и учени са склонни да определят “НООСФЕРАТА като някакъв мислещ планетарен и полеви континиум и същевременно "банка за информация"....И тъй като именно българският феномен Йордан Иванов пръв дефинира нейното наличие, определяйки я като “пласт с дебелина един метър, който обгръщащ Земята или нещо като еластично огледало”. Магът Йордан Иванов, може би наистина както твърди и писателят Димитър Делян, “се е оказал “най-близо до търсеното понятие”, без да разкрие механизмите за общуване с тази жива и разумна "психо-йоносфера"….


ЙОРДАН ИВАНОВ ЗА “НООСФЕРАТА” И БИЕЛЕКТРИЧНИЯ ПЪТ НА ДУШИТЕ СЛЕД СМЪРТТА


“Учените са учени, докато излезе нещо ново за учене!”
Боянският маг


В книгата на Димитър ДЕЛЯН “Извънземие”, издадена през 1993 г.,с посвещение “На Великия МАГ Данчо, от скромния изследовател Димитър Делян”, на въпроса “С кого разговарят ясновидците? “ , авторът преразказва определението и описанието, дадени му от мен. Така и екстрасенсите и ясновидците, които получават действително конкретна и мигновена информация за даден обект по принцип отбягват да отговарят пряко на въпроса откъде и как получават тази информация. Някои от тези феномени споделят, че не разбират, други твърдят, че “информацията просто им върви..”. Трети просто се усмихват и загатват, че “не би следвало да говорят за това, че са богоизбрани”и пр. Има и сензитиви, които загатват, че информацията им се подава от извънземни. В някои случаи феномени твърдят, че “имат пряка връзка с Бога или с негов посредник или с Богородица и други светии.
Ето какво е моето обяснение по същия въпрос: “Ако би трябвало да дам точната формула, ЩО Е ТОВА НООСФЕРА, във физически и в пространствен аспект, обяснението ми може би и днес ще остане или ще бъде неясно. Дори непонятно! Това важи дори и за интерпретациите на подобно обяснение, от страна на известни изследователи. Ако въпросите опират до това къде и как трябва да се търси тази мистична обвивка на Земята,
цитирай
2. souroujon - Анна Зографова - за понятието "НООСФЕРА"
21.05.2013 21:17
опит за обяснение на НООСФЕРАТА вече е направен и от страна на руския учен Вернадски, който я дефинира в биогеологичен аспект.
Един друг учен физик и екстрасенс Мартинов разяснява, че “се касае за преход от тъничката физическа обвивка на Биосферата, /т.е. общата маса на живите организми/, под влияние на човешката мисъл/, в ново състояние, наречено НООСФЕРА”. По същия повод той прави следното определение:
“КОНКРЕТНАТА ПРОЯВА НА НООСФЕРАТА В НАШИЯ ВСЕКИДНЕВЕН СВЯТ СА МНОГОЧИСЛЕНИТЕ ПАРАПСИХИЧНИ ЯВЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С ТЪЙ НАРЕЧЕНОТО ИНФОРМАЦИОННО ПОЛЕ. А ТОЗИ ТЕРМИН СЕ ПОЯВИ СРАВНИТЕЛНО НЕОТДАВНА, В ПЕРИОДА НА Т. Н. НАУЧНОТЕХНИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ КАТО ЗАМЕНИ СЪЩЕСТВУВАЩОТО ОТ ДРЕВНОСТТА ПОНЯТИЕ “ВСЕМИРЕН РАЗУМ”. ПРЕЗ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА УСЛУГИТЕ НА ТОЗИ “РАЗУМ” СА ИЗПОЛЗВАЛИ ХОРА, ОБЛАДАВАЩИ СИЛНО РАЗВИТО ИНТУИТИВНО МИСЛЕНЕ” .
Всеки стига до истината, в поколенията и във времето. Доста учени са се постарали вече “да дооформят понятия” със значително повече подробности и повече яснота за науката и за следващите поколения. И който може да добави повече е добре, защото никой от представителите на научните звена или на лабораториите не би се осмелил да го оспорва. Защото просто не е в състояние да го оспорва. Днес учените само проверяват, защото са длъжни да проверят! И по този начин се прави и статистика - кой е най-близо до истината….И ако животът в Космоса се развива в галактиките, чрез овладяване и организиране на всичките известни видове познати и непознати нам енергии, определено тук на Земята, ние хората бихме могли да говорим за живот, овладял енергиите, гравитацията и измеренията. Бихме могли да говорим и за Вселенския живот, подчинен на законите на Космоса и на Разума….В този смисъл и животът на душите продължава и след смъртта на външната обвивка, каквато е физическото тяло. В случая, обаче съм длъжен и да поясня, като уточня, че след смъртта, молекулите на душата се събират в едно ядро..
Тъй като във Вселената има явления, свързани с гравитацията, които не могат да бъдат обяснени с Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн, аз бих искал да подчертая, че същият този уникален учен на ХХ век е притежавал един наистина гениален човешки мозък, дефинирал на Земята за хората ЕДИННАТА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО. Защото на базата на Закона на Нютон за гравитацията както и на базата на закона на Кулон за електричеството, именно знаменитият Алберт Айнщайн е бил този, който прозрял тяхната обща връзка както и факта, че тя - тази връзка съвсем не е случайна. И наистина, когато може би след време науката най-после ще успее да изобрети апаратури, които да регистрират модела за преодоляване на гравитация от енергийни носители както и преминаването им към нивото на Световния живот, което неминуемо ще стане, то това ще бъде в момент, в който бъдат овладени механизмите на останалите непознати до момента на човечеството енергии. По този начин наистина ще стане възможно и предвижването на представителите на “Хомо сапиенса” в други измерения и светове. Тези измерения както е известно са извън пределите на нашата гравитация. Тук ще си позволя още и да коментирам, че ако всички учени бяха работили заедно, а не различните държави да крият своите гении и феномени можеше много по-бързо да се стигне до истини, научавани не само от научните звена и лабораторийте. Много по-лесно за световната наука би било ако за целта се ангажират и използват съответните най-стойностни живи хора, с качества и доказани способности. Защото за тях нашата наука както и нашите научни работници имат готовност със статистики. Защото все пак в света съществуват статистики и за паранормални човешки възможности. Хора с подобни възможности така или иначе си отиват, но феномените с паранормални способности както и уникални феномени също е имало и винаги ще има. И може би чак след 50 или дори след 100 години, когато поколенията продължат да преразглеждат и четат статистиките за които говоря, фактите, събитията и нещата, един прекрасен ден те, нашите потомци просто наистина ще разберат, че същите тези хора за които те са чели и за които е ставало дума вече ги няма… Същите тези които от нищото са правили нещо. Точно като магьосниците, които и до сега продължават да “правят” неща, невъзможни и непонятни за другите…. Защото самите държави ги съсипват. Затова хората с паранормални възможности - феномените, единствени са нямали и продължават като по правило да нямат право на смислен и нормален личен живот…


цитирай
3. souroujon - Анна Зографова - академикът за понятието "НООСФЕРА"
21.05.2013 21:18
В случая, обаче съм длъжен и да поясня, като уточня, че след смъртта, молекулите на душата се събират в едно ядро..
Тъй като във Вселената има явления, свързани с гравитацията, които не могат да бъдат обяснени с Общата теория на относителността на Алберт Айнщайн, аз бих искал да подчертая, че същият този уникален учен на ХХ век е притежавал един наистина гениален човешки мозък, дефинирал на Земята за хората ЕДИННАТА ТЕОРИЯ НА ПОЛЕТО. Защото на базата на Закона на Нютон за гравитацията както и на базата на закона на Кулон за електричеството, именно знаменитият Алберт Айнщайн е бил този, който прозрял тяхната обща връзка както и факта, че тя - тази връзка съвсем не е случайна. И наистина, когато може би след време науката най-после ще успее да изобрети апаратури, които да регистрират модела за преодоляване на гравитация от енергийни носители както и преминаването им към нивото на Световния живот, което неминуемо ще стане, то това ще бъде в момент, в който бъдат овладени механизмите на останалите непознати до момента на човечеството енергии. По този начин наистина ще стане възможно и предвижването на представителите на “Хомо сапиенса” в други измерения и светове. Тези измерения както е известно са извън пределите на нашата гравитация. Тук ще си позволя още и да коментирам, че ако всички учени бяха работили заедно, а не различните държави да крият своите гении и феномени можеше много по-бързо да се стигне до истини, научавани не само от научните звена и лабораторийте. Много по-лесно за световната наука би било ако за целта се ангажират и използват съответните най-стойностни живи хора, с качества и доказани способности. Защото за тях нашата наука както и нашите научни работници имат готовност със статистики. Защото все пак в света съществуват статистики и за паранормални човешки възможности. Хора с подобни възможности така или иначе си отиват, но феномените с паранормални способности както и уникални феномени също е имало и винаги ще има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1466125
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634