Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2011 16:26 - Ексклузивни интервюта с Рози Караславова и Поли Генова, взети минути преди полета им за Дюселдорф и ЕВРОВИЗИЯ 2011!
Автор: souroujon Категория: Технологии   
Прочетен: 5218 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.05.2011 16:28



 

 

Ексклузивни интервюта с РОЗИ КАРАСЛАВОВА и ПОЛИ ГЕНОВА, взети  минути преди полета им за Дюселдорф, за участие в ЕВРОВИЗИЯ 2011!

ПОДКРЕПЕТЕ ПОЛИ ГЕНОВА НА ЕВРОВИЗИЯ 2011!

image

 imageimage

ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ!

 

ДА ЗАЩИТИМ ЧЕСТТА БЪЛГАРСКА!

 

Ексклузивни интервюта с РОЗИ КАРАСЛАВОВА и ПОЛИ ГЕНОВА, взети на 2.04.2011  минути преди полета им за Дюселдорф, за участие в ЕВРОВИЗИЯ 2011

 

Записа Анна ЗОГРАФОВА

            

 

ПОЛИ Е УНИКАЛНА! Ако Берлинската стена беше още здрава, това момиче щеше да я срути и разбие, с това нейно изпълнение „На инат” - дори чак от Дюселдорф!

 

Заби жестоко! Много сме горди с нея! Жените на България ще ни отсрамят на тазгодишното издание на Евровизия.

 

 

 

 

Това написа в НЕТА един от хилядите фенове на ПОЛИ.

 

 

Въпрос към РОЗИ КАРАСЛАВОВА

продуцент, вокален педагог на "Бон-Бон" и PR  на ПОЛИ ГЕНОВА:

 

 

ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩИЯ КОНКУРС НА ЕВРОВИЗИЯ КАКЪВ Е ТВОЯТ АПЕЛ КЪМ БЪЛГАРИТЕ ЗАД ГРАНИЦА?


Отиваме в Дюселдорф и ще направим това наше участие в Емровизия 2011 да е за всички българи! За да покажем, че можем да правим голямо изкуство!

Макар и с много по-скромни възможности. Поли Генова е  класа – професионален музикант и изключително талантлива певица!

Апела за Поли е много да я обичат и ние да усетим на сцената в Дюселдорф, че не сме сами!

И , че ни чакат и подкрепят абсолютно всички! Искаме тази любов да я усетим в чужбина! Защото тя може да ни даде криле  Поли да полети и да победи!

 

 

ВЪПРОСИ КЪМ ПОЛИ:

  

 

КОЛКО СА КОМПОЗИТОРИТЕ НА ПЕСЕНТА „НА ИНАТ”?! 

 

 

Композиторите сме четирима – аз, Борислав Миланов, който живее във Виена и двама англичани. Запознах се с тях чрез Рози Караславова, с нейн контакт. Наричат се „Симфоникс”. – невероятни са - Себастиян Арман и Давид Бронер.  Бих искала да добавя, че Борислав е композирал песни и за австрийски, немски и френски изпълнители, но също и за Орлин Павлов, Криста, Десислава... Освен “Елевейшън”  Миланов е организирал гастролите у нас на “Алфавил” и Ким Уайлд.

Следвал е кинорежисура във Виенската филмова академия.

Това беше! И след като т.г. БНТ ме покани отново да участвам в конкурса за Евровизия, лично аз отправих отново покана – послание към тях тримата и реших, че можем да направим съвместна песен.

 

 

 

 

ПЕСЕНТА Е МНОГОПЛАСТОВА И В НЕЯ ИМА НЯКОЛКО ПОСЛАНИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ФРАГМЕНТ ЗА СИЛАТА ОТ „МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ” – ТАКА ЛИ Е?!

 

 

Да така е. Ръководила съм се най-вече от положителното мислене да направя положителното послание и определено, оше повече след като ние направихме Видеоклип, чиито режисьор е Борис Радев.

 

 

 

 

ЗА КОЛКО ВРЕМЕ НАПРАВИХТЕ ПАРТИТУРИТЕ И АРАНЖИМЕНТА?

 

 

Направихме заедно песента за 3-4- дни. И това смело мога да кажа бе един своеобразен експеримент, защото почти беше свършил крайния срок за подаване на документите. Ние обаче от друга страна твърдо бяхме решили, че ще направим нещо.

 

 

 

 

 

КАКВИ МЕЖДУНАРОДНИ УЧАСТИЯ И НАГРАДИ ИМАШ ДО СЕГА?

 

 

 Миналата година бях удостоена с приза на конкурса Лучо Батисти. Изпълнявам песни, които са писани от Лучо Батисти. Аз съм носител на международна награда № 1 за 2010 година от Италианския фестивал „Лучо Батисти”. Провежда се във Фиуджи /Fiuggi/ - един  прекрасен планински курорт в Италия, отстоящ на 100 км от Рим. Беше много интересно. Журито бе впечатлено от вокалната ми и музикална подготовка. Както и след като им разказах как ние в България работим, как пеем и как репетираме.

Бих искала да кажа, че съм участвала и в конкурса  Славянски  Базар преди  години. Концентирала съм на много места.

 

 

ЗА ТВОЯ РЕПЕРТОАР - НАЗОВИ НЯКОИ ОТ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ПЕСНИ!

 

 

 

 

Най-силната песен, която е в моя репертоар е песента, която преди две години щеше да отиде на ЕВРОВИЗИЯ. Нарича се  „One lifetime I not enough” или  „Един живот не е достатъчен”!

Композирана е от българин, който в момента живее в Америка. Всички го познават - Иван Кутиков. А песента е една много стилна. Страхотна балада, с изключително красив текст, писан от американски музикант – носител на награда ГРАМИ. В България я изпълнявам само и единствено аз. Беше представена от Иван  Кутиков и преди година на конкурса получи подкрепата от най-голям брой гласове, но стана така, че победителят беше друг. Той си беше осигурил финансовата подкрепа, с която участва в ЕВРОВИЗИЯ. Така той стигна до финала и у нас.

Получи се така.

Иначе - песните в моя репертоар са много. Аз вече цели 15 г. съм на сцената и имам невероятно голям репертоар с песни, които изпълнявам  на английски  и италиански език.

 

Надявам се, че всичко това е в положителна посока и това ще го видим и ние след няколко дни!

 

 

ОБЕКТИВЕН ЛИ БЕШЕ КОНКУРСЪТ ЗА УЧАСТИЕ В „ЕВРОВИЗИЯ” У НАС  Т.Г.?!

 

 

В България – да. За мен беше обективенл Това е може би и заради смяната на регламента. В смисъл - Вотът вече се определя не само от публиката, но и от жури. Освен това както вече е известно и заради това, че вече може да се праща само по един SMS, а не както е било преди – по няколко.

 

 

 

ИМАШ ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЛИЧЕН ЖИВОТ – ИМАШ ЛИ СИ ПРИЯТЕЛ?

 

 

Засега – не! Не ми остава никакво време. Изцяло съм отдадена на кариерата. Нямам никакъв личен живот!

 

 

КОИ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ С ТЕБ В ДЮСЕЛДОРФ?

 

 

Имам подкрепата на всички мои съученици от музикалното!

Трите момичета, които са с мен са невероятни. Две от тях са пианистки –Яна Балева и Деси Христова. Те също са завършили музикалното училище с пиано. Деси продължава в Консерваторията с пиано. А Елизабет Нешева и Яна учат тонрежисура там.

 

 

ЗАВЪРШИЛА СИ КЛАРИНЕТ ВЪВ НМУ„Л. ПИПКОВ” – КОИ СА ЛЮБИМИТЕ ТИ КОНЦЕРТИ ЗА КЛАРИНЕТ - НАЗОВИ ЛЮБИМИ КОМПОЗИТОРИ!

 

 

Кларинетът е любимият ми инструмент, първият е направен през 1690 година от големия майстор на музикални инструменти Йохан Кристоф Денер в Нюрнберг на базата на старинен френски инструмент chalumeau- шалюмо по името на ниския му регистър. На кларинет може да се свири почти всичко, което изпълнява флейта. Обичам много този инструмент, защото на него мога да свиря вВсичко от българска народна музика, класика до джаз.

Любими са ми концертите от Моцар и Вебер. Вебер ми е особено любим. Той е основоположник на Романтицзма като течение в музиката. С изключително красиви произведения, много мелодични и красиви. С мелодични линии. Самата партия  е невероятна.

Обичам много класическата музика. Харесвам импресионистите. Обичам да слушам Клод Дебюси и Равел. Иначе от самата поп музика – всичко останало.Най-вече малко по-различна музика -  поп музика – най-вече соул, джаз, фънк.

Комбинацията между жанровете е моят стил.

 

 

 

 

ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ КОГО ХАРЕСВАШ?

 

 

Харесвам много Майкъл Джексън. Уитни Хюстън. От българските и Георги Христов, Йорданка Христова.

 

 

В ЛИЧЕН ПЛАН ТИ ИМАШ И ДРУГИ КОМПОЗИЦИИ ?

 

 

Подготвям моя първи самостоятелен албум. Веднага след като се върна от участието в конкурса на ЕВРОВИЗИЯ ще продължа. Всичко ще бъде с авторски песни. Рози продуцира. Имаме идеи. Ще го завършим!

 

КАКВИ АМБИЦИИ ИМАШ КАТО КЛАРИНЕТИСТ  ПЕВИЦА – МИСЛИЛА ЛИ СИ ДА СЪЧЕТАЕШ ИНСТРУМЕНТА И ВОКАЛА?

 

Със сигурност ще го направя и ще включа в някоя от песните. Но да го включа в някоя от песните и да си заслужава!

 

 

КАКВО Е ЗА ТЕБ РОЗИ КАРАСЛАВОВА?

 

 

Рози за мен е много повече от учител, преподавател, мениджър, продуцент и PR. Свързано с професията ми. Тя е мой приятел, довереник, личен съветник, Ценя най-много от всичко именно нейните съвети. Най-много от всички останали, защото знам, че тя никога не би ми дала лош съвет, а ще ми даде най-правилния, особено в творчески план. Тъй като гледа чисто професионално на нещата. На нея вярвам и я обичам много!

 

 

 

КАКВО МИСЛИШ ЗА ЧАЛГАТА – ТИ ИЗОБЩО НЕ Я СПОМЕНАВАШ? !

 

 

За мен това е изкуствено създадена култура, с примеси от чужди страни, които нямат нищо общо с българската фолклорна музика. В момента наблюдаваме силно влияние от музиката на Сърбия, Гърция, Турция. И  цялата тази музика днес и тук, и в момента се нарича българска фолк музика, което за мен е абсолютно неадекватно. Наистина го казвам, че е изкуствено създадена. Защото преди повече от 15 г. тази музика просто не съществуваше!

Имаше прекрасна българска ПОП музика. В момента няма пазар за българската ПОП музика. Защото всички средства , които се влагат в музиката отиват най-вече в ЧАЛГАТА!

 

 

 

 

 

 

КАКВО Е ПОСЛАНИЕТО ТИ КЪМ ВСИЧКИ ТВОИ ФЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ ОТ ПП”ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ”  КАКТО И КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТИ?!

 

 

Моето послание е те да не спират да се борят. Да не забравят никога, че са преди всичко българи и да вярват в себе си и в тази уникална и чисто наша българска сила, за която е моята песен. Защото именно СИЛАТА е, която толкова години им е давала възможност да продължават напред, и да не се отказват от желанието да променят живота си към по-добър. Защото, повярвайте ми – винаги има светлина в тунела.

 

Вярвам, много силно вярвам, че българинът е много силен човек. Горда съм, че съм българка и съм убедена, че и НА ИНАТ всичко може да се постигне!

 И НА ИНАТ българите винаги успяват!

 

           

 

 

 

Записа Анна ЗОГРАФОВА

 

 

 


 

В събота – 30.04.2011 Поли събра всички БОН-БОНИ, най-верните си приятели, журналисти и емигранти от ПП „Другата България” на концертно парти -изпращане "На инат"- България на Евровизия 2011.

 

 

Събитието  се състоя в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков". Председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски й поднесе великолепен букет, с пожеланията за успех от името на всички българи, живеещи в чужбина както и от името и на всички фенове и симпатизанти на емигрантската партия.

 

 

На 31.04. Поали пя благотворително и в програмата „ Благодетел” на UNICEF . в Сердика Център заедно с Теди Кацарова, водещия Емил Чолаков от„Великолепната Шесторка“ II  и любимците си от група Бон-бон.

 

 

Концертът събра средства за хиляди нуждаещи се български деца – сираци, болни и таланти!.

 

 

КОЯ Е ПОЛИ?!!

 

Зодия „Телец” - родена на 10.02.1987 г. в София. Пее от 4 годишна в популярна детска вокална група към Националния дворец на децата. Тя е първият „БОН-БОН” след основаването на вокалната детска формация на Рози Караславова през 95-та. Така стартира професионалната си музикална кариера.

Гласът й е запазена марка за „БОН-БОН”.

В продължение на шест години Поли е малката водеща на едноименното детско тв шоу. От тогава тя партнира на големите имена в българската поп сцена - Георги Христов, Йорданка Христова, Нели Рангелова и други.

С Нели и „БОН-БОН” се явяват на фестивала "Златният Орфей" и заедно печелят специалната награда на БНТ.

През 97-ма Поли заедно с „БОН-БОН” заминава в Беларус. Там участват в международния конкурс "Славянски базар". Детската вокална група е удостоена с  първа награда.

В българското издание на конкурса „Евровизия”- през 2005-та, Поли участва като част от група „Мелъди”л Достига финала на музикалното състезание с песента на Борис Чакъров „Открий ме сега”.

Поли завършва НМУ „Любомир Пипков”, специалност кларинет. В момента е студентка по режисура в НБУ. Паралелно със следването си продължава и да пее.

Участва като вокалистка в проекта на бТВ - „Велеколепната шесторка”.

Работи с бенда на Дани Милев. През 2007-ма той я кани като вокалист във „Вечерното шоу на Азис” по ТВ2. През 2008-ма Поли участва и в първото издание на танцовото шоу по бТВ – Dancing stars. Любопитен факт е, че малко след като приема поканата да бъде вокал в бенда, талантливата певица е поканена и за асистент режисьор на шоуто. Отказва, тъй като има вече уговорка.

Следва изключително успешното й представяне на БГ селекцията за конкурса Евровизия. Това е началото на 2009 г. Поли се класира на престижното второ място и задържа тази позиция и през следващата 2010-та. Въпреки промяната в регламента на конкурса.

От средата на 2010 г. тя вече е част от екипа на новото вечерно шоу „На Инат” , в обновената ТВ7. Поли става  рекламен глас и лице на телевизията.

През всичките тези години Поли Генова продължава да пее със сладурите от „БОН-БОН”. В момента подготвя дебютния си албум заедно със своя продуцент и вокален педагог Рози Караславова. Повече от 15 години именно Рози е нейният PR, който неотменно се грижи за нея. За всички детайли, водещи до Големия успех.   Тя е нейният първи продуцент и вокален педагог,, с която продължава да работи.

 

 




Тагове:   annazografovaabvbg,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1471304
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634