Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2020 18:48 - Атаката на ракетите на базата на Ал Асад показва, че Иран не е хартиятаката на ракетите на базата на Ал Асад показва, че Иран не е хартия
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2020 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Атаката на ракетите на базата на Ал Асад показва, че Иран не е хартия

9 януари 2020 г. Зимен часовник Статии на Russ Winter , International News , US News , Winter Watch Article 

https://www.youtube.com/watch?v=63ehLAg7mSU&feature=emb_logo

https://www.winterwatch.net/2020/01/missiles-attack-on-al-assad-shows-iran-is-no-paper-tiger/

image

Сателитна снимка от търговската компания Planet показва повреда на поне пет структури във въздушната база Ain al-Assad в Ирак. ФОТО: NPR / Планета / MIIS

Аконападенията на ракети срещу Ал Асад донесоха точка за определени оперативни предимства, които Иран има в този театър, използвайки родината си като база. Отчитането за ракетната атака е мътно, но се появяват подробности. Търговската компания Planet Labs, Inc. направи въздушни снимки и ги сподели с NPR чрез Института за международни изследвания Middlebury в Монтерей, Калифорния.

Следващата снимка показва хангари и сгради, ударени от ирански ракети, които бяха изстреляни рано сутринта в сряда, местно време. Вторият удар (отляво) показва седем хеликоптера на асфалта точно вдясно от ударната конструкция.

Американски служител потвърди пред NPR, че 10 ракети са ударили Айн ал Асад. Една удари в базата в Ирбил, а четири ракети явно не са стигнали.

„Като цяло мисля, че това е сравнително скромен отговор“, казва Том Карако, старши сътрудник в Центъра за стратегически и международни изследвания.

Карако смята, че стачката умишлено е избегнала райони, в които се помещава персонал. Като се има предвид очевидната точност на използваните ракети, „ако искат куп причинни ситуации, биха могли да направят нещо различно“, каза той.

 

Въпреки че Тръмп реши да нарече това като „Иран стои,“ анализаторите и от двете страни могат да работят за изчисляването на този тест. Предполагам, че по-евтината технология на Иран е доста ефективна и предимство в близост до техния „домашен корт“.

Прочетете „Гамбитът Van Riper: Иран постига резултати срещу скъпата високотехнологична американска джаджа“

Иранците използваха Fateh 110 от трето или четвърто поколение, което обикновено получаваше обхват от 300 км. Но базата на Ал Асад е на 370 км от границата, така че изглежда иранците изтръгнаха някакъв допълнителен обхват. Четвъртото поколение Fateh 100 носи бойна глава от 650 кг. Иран със сигурност има ракети с повече удар. Quim 1 по същество е подобна ракета.

 

Иран показа, че може да постави по-голямата част от Ирак в обхвата на тези нискотарифни ракети, ако стане бойно поле. Базата на Ал Асад е голяма и богата на цели.

image Ian56@Ian56789    

Leaked pictures taken by a Puerto Rican soldier of the damage to the Al-Asad US airbase in Iraq, after being hit by Iranian missiles.

The Pentagon have told soldiers not to film the damage. #NoWarWithIran #Iran

  image   285 2:22 PM - Jan 9, 2020 Twitter Ads info and privacy   274 people are talking about this      

 

Междувременно Русия предложи на Ирак своята най-съвременна противовъздушна отбрана S-400 за защита на нейното въздушно пространство.

 

Освен добавената гама, точността изглежда впечатляваща.

„Някои от ударените места изглеждат като ракетите, които удрят мъртвата точка“, казва Дейвид Шмерлер, анализатор от Института Мидълбъри.

Информацията за номерата и продукцията, свързана с Fateh 110, понастоящем е несигурна, но иранските медийни източници твърдят, че са създадени съоръжения за масово производство на оръжието.

Майкъл Елъман, директор на Програмата за неразпространение и ядрена политика в Международния институт за стратегически изследвания, изчислява, че Иран има цифри „във високите стотици“ на Fateh-110.

image

Нашето предприемачество е, че тази нощ демонстрация едва ли е пич и ще даде малко на американците пауза. Показва, че тази ключова база в Ал Асад ще бъде уязвима. Ако една вечер Иран хвърли сто от тези ракети и ги насочи към персонал, нещата могат да станат грозни бързо.

Наблюдателите се питат „къде беше отбраната„ Патриот “? Проблемът е икономически. Цената на всяка ракета е 2,75 милиона долара. Проучване на Rand изчисли, че на Patriot ще са необходими три кръга, за да свалят основни балистични ракети с малък обсег на действие като Fateh-110. Това е 30 пъти повече от цената на Fateh. Иран ще се надява, че патриотът е пропилян на Fatehs и Quims, и те с удоволствие биха управлявали подобен тип математика на разходите и ползите в целия регион.

„Засега американците са получили шамар, отмъщението е различен въпрос,“ Иранската агенция Fars News  цитира върховния лидер на Иран, аятола Али Хаменей, казва в сряда. „Военни ходове като този не са достатъчни. Американското раздвижващо корупционно присъствие ще приключи. "

Изтегляне на зимен часовник

Уязвимостта на САЩ в Ал Асад вече е доказана добре. Ако не друго - особено след като се налагат санкции - Военната партия в Иран ще бъде укрепена да управлява своите предимства и да направи това много преди американските войски и самолети да натрупат в театъра.






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39762288
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031