Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2012 15:46 - Турция строи най-голямата джамия в България
Автор: megafon Категория: Политика   
Прочетен: 16384 Коментари: 25 Гласове:
10

Последна промяна: 04.04.2012 18:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Повечето читатели, които следят моя блог добре си спомнят поредицата от статии относно Турция и нейната външна експанзивна политика. В този ред на мисли, бих желал да припомня думите на Реджеп Тайп Ердоган от 1998 година: “Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.” Ако някой все още е забравил нека да прочете и другата ми тема  "Втора джамия в центъра на София".

Мине се немине и отново от нищото изплува същата песен на нов глас: "Да се построи поредната джамия някъде из краищата на България". Нямам нищо против стига да е логически обосновано и целесъобразно. Първо в нашата държава има 1280 джамии и спрямо броя на населението ни и се намираме на 4то място в Европа. Да някой от тях не са функциониращи, защото са исторически паметници на културата, но другите....

Да се върнем отново на темата, трябва ли на Кърджали нова джамия? Не, абсолютно не. Не ни трябва нито нова джамия, нито нов ислямски университет. За момента тази тема е забравена, но само да припомня, че в София в кв. Малинова долина бяха закупени десетки кв. метра земя, за да се строи най-големият ислямски културен център на Балканите. А ние даже не сме мюсюлмани по конституция. Строежът на новата джамия в Кърджали, ще доведе и до строежа на още джамии. А както знаем, чрез религията се управляват масите. Всеизвестна истина е, че хората проповядващи мюсюлманската религия са предимно ниско образовани и лесно податливи на манипулация. Затова и Турция се възползва от тях в България, с цел да упражнява политически натиск.

Това е само една малка част, която Турция ще придобие със подкрепата си на малцинството в нашата държава. Но едно временно с това трябва да се радваме, че сме в ЕС и НАТО, защото нито сме финансово стабилни, нито имаме армия, която би моглада ни защитава в случай на евентуален конфликт. Чисто хипотетично. За разлика от нас Турция има много добра външна политика, а това се дължи основно на силното, почти диктаторско управление на Ердоган. Помним как се разправи с противниците, точно поподобие на Путин.

България трябва да запомни, че Турция никога няма бъде приятел при никакви обстоятелства на нашата държава. Напротив, тя непрекъснато провокира някакви "случайни конфликти". Крайно време е Турция да даде права на българското и кюрдското население в Турция със същите, които тяхното население се ползва в България. В противен случай заплахата над България ще се увеличава с всяка една изминала година.




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. becksss - Ей, мегафон,
04.04.2012 18:14
що се излагаш така бе? Пише се "Турция ще строИ", а не "Турция ще строЙ". Много се кефя като гледам как българи не могат да пишат на родния си език - медиЙ, батериЙ, бактериЙ, съдиЙ...
Когато претендираш за патриотизъм (предвид тематиката на постинга ти), поне се научи да пишеш.
Затова никога няма да се оправите.
цитирай
2. анонимен - Ибн Булгар
04.04.2012 19:36
becksss ти да се изсереш на постинга ли само се появи?Като те гледам как пишеш на български сигурно си български турчин, в което няма нищо лошо. Ама хайде престанете българските турци да говорите "българите това, българите онова".Ние Ви имаме за наши хора, а Вие все страните от нас. Така правят циганите - затварят се в гетото си и всичко външно за тях е враждебно. Добре, че поне турците, които идват в София не се капсулират, а общуват с българи и никой с никого не се кара.
цитирай
3. bogdan12 - Бавно, методично и дългосрочно -
04.04.2012 20:45
Така се прави политика на инвазия в съвременната политика. И ако не забелязваме или се правим ,че не забелязваме, случващото се под носа ни в собствената ни държава -то си го заслужаваме. Ще се крием зад толерантността и безразличието, а после като е късно, ще се вайкаме и обвиняваме. Типично по български!
цитирай
4. анонимен - Майка ти
04.04.2012 20:51
От къде на къде пак и на българите ти толкова ли си тъп бре животно...
''Крайно време е Турция да даде права на българското и кюрдското население''
цитирай
5. анонимен - @ becksss
04.04.2012 21:39
Къде видя това изречение, което цитираш?
Колко Pean-a си даваш за коментара, а, драги?
Препоръчвам ти да усвоиш по-добре българския правопис, пък тогава да критикуваш и поучаваш - прегледах набързо блога ти и открих правописни грешки и при теб, дори в коментара то в този блог, но няма да ти кажа, за да си ги откриеш сам(а).
И още нещо - избий си го от главата завинаги, че си интелигентен!Не си!

Академик Ст.Младенов
цитирай
6. bale10 - Няма лошо.
04.04.2012 21:47
Нека да има храмове за нашите сънародници, изповядващи мохамеданската вяра. Религиозната толерантност в едно общество е гаранция за неговата зрялост.
цитирай
7. bogdan12 - Ние не сме зряло общество
04.04.2012 22:05
Търпение и толерантност може да си позволи Общество, което гледа и контролира събитията, което има своите механизми да предотврати верижна реакция. Ние не сме дорасли до там, че да сме спокойни, че можем да контролираме всички последици. Един трябва да е подходът с интелигентен човек -друг с глупак. Същото е и на макро-ниво с различните видове общества.
цитирай
8. liliyanaandreeva - Не съм толерантна към полигамни ...
04.04.2012 22:15
Не съм толерантна към полигамни общества, които са фундамента на кастовото разслоение на бедни и богати! А те всички са и фашистки: изповядват фанатично изтреблението на различните и другите!
цитирай
9. анонимен - Roska
04.04.2012 23:29
Който може да строи!
Турция е богата и силна държава.
цитирай
10. becksss - След забелжката ми, авторът си поправи грешката в заглавието.
04.04.2012 23:47
анонимен написа:
Къде видя това изречение, което цитираш?
Колко Pean-a си даваш за коментара, а, драги?
Препоръчвам ти да усвоиш по-добре българския правопис, пък тогава да критикуваш и поучаваш - прегледах набързо блога ти и открих правописни грешки и при теб, дори в коментара то в този блог, но няма да ти кажа, за да си ги откриеш сам(а).
И още нещо - избий си го от главата завинаги, че си интелигентен!Не си!

Академик Ст.Младенов

А ти... си глупак.
цитирай
11. анонимен - професор Митко Манафов
04.04.2012 23:52
Като ги гледам как са се надупили тия на снимката, разбирам защо турците ги влече мъжкото д*пе!
цитирай
12. pentecost - Не мога да разбера,
05.04.2012 02:46
защо ние българите, а и европейците като цяло, толкова много мрънкаме, а нищо не правим. Щели да строят джамии. Ми ще строят, докато ние блеем и се фокусираме върху правата на гейовете и далаверите на политиците. В много европейски държави се строят джамии, не само тук, защото екстремният европейски либерализъм, съчетан с отхвърлянето на християнската вяра доведоха до отглеждането на социопати в цяла Европа със закоравели сърца, извратена психика и нисък морал, граничещ със слободия.

Някой ще каже, "Ами какво да правим, то държавата ни такава скапана, не знам си кво, ала-бала..." Я, се стегнете! Нали уж сме християни? Колко от вас се помолиха, било поединично, били с други вярващи, за мюсюлманските държави в Близкия изток, вкл и Турция, да намерят спасение в Христос и Бог да ги обърне, а? Това е най-малкото, което може да правите всеки ден - да се молите - за България, за близките си, за себе си. А вие и това не правите, защото имате по-важни задачи за вършене. Еми тогава един ден като ви го турят дебелия мазен турски/арабски чеп отзад, да не се чудите откъде ви е дошло, понеже не сте си мръднали и лявото кутре. Те и нашите деди са били същите заспи, затова са ни клатили пет века турците. С такава умряла църква като нашата и толкова безбожен народ, каква друга участ заслужаваме?
цитирай
13. анонимен - Да си я ползвате редовно
05.04.2012 05:18
и с много трепет в сърцатa! :-D
цитирай
14. анонимен - СЪЩОТО
05.04.2012 05:48
ТОВА ГАРАНТИРА НА АДОЛФ БОЙКО СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ !
цитирай
15. анонимен - георги
05.04.2012 07:24
И по коментарите си личи колко милеят за родната си държава България българските турци, ползват я само за градеж на заветните си цели - затова и в Турция ги наричат - цигани...
България трябва да запомни, че Турция никога няма бъде приятел при никакви обстоятелства на нашата държава. Напротив, тя непрекъснато провокира някакви "случайни конфликти". Крайно време е Турция да даде права на българското и кюрдското население в Турция със същите, които тяхното население се ползва в България.
цитирай
16. анонимен - Да ама не
05.04.2012 08:50
Да се върнем отново на темата, трябва ли на Кърджали нова джамия? Не, абсолютно не. Не ни трябва нито нова джамия, нито нов ислямски университет
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

А кой е казал че на тебе ти трябва, на когото му трябва той ще си ги прави тебе кво те бърка? Както и мене не ме бърка твоята еднополова любов.
цитирай
17. анонимен - Ленин беше ли прав за империал...
05.04.2012 09:33
Ленин беше ли прав за
империализма-
капитализма? Беше!
Така че му сложете
портрета в блога си.
Маркс позна ли за капитализма? Позна!
Така че му отдай
почит.
цитирай
18. анонимен - У нас държавната политика е насо...
05.04.2012 09:41
У нас държавната политика е насочена против Православието, което означава, че е насочена против българския етнос. Е какво да се учудваме на всичко останало, което се случва без да противоречи на първото?!? Ти също си плод на същата политика, понеже разглеждаш религията като средство за управление на масите. И така, от моя гледна точка дали партиен дом или джамия - все е като първото. Ще се случват такива неща за жалост, докато българина не се върне като начин на живот и мислене в Православната Църква.
цитирай
19. megafon - Религията за политиците
05.04.2012 10:34
е начин и средство за управление на масите, прокарване на идеи, развиване на подривна дейност и т.н. Не съм го написал в статията умишлено, но в Европа вече бавно се надига недоволство срещу строежна на джамии. Във Франция вече забраниха молитвите на открито със закон. Надявам, се че това ще се случи и в България.
цитирай
20. анонимен - :)
05.04.2012 11:56
заради големите си грехове, предполагам:)
цитирай
21. анонимен - Ако погледнем реално на нещата, в ...
05.04.2012 12:41
Ако погледнем реално на нещата, в това да се построи нов, голям храм, няма нищо лошо. Един религиозен човек не може да бъде лош! Религията, вярата в Господ, е нещото което ни прави истински и достойни хора. В човешкия мозък е заложена вярата. Ако се върнем назад в историята ще видим че племена и народи са нямали държави, но са имали вяра в един Господ или много богове. Вярващият човек има принципи, норми по които живее. Самото му поведение е респектиращо и е пример за подръжание. От къде тогава идват проблемите, разделенията, омразата, ненавистта и всички тези зверства на които сме свидетели всеки ден-грабежи, измами, убииства...? Защо се хващаме за песъчинката, а не виждаме големите камъни пред нас? Истинският проблем е не кой е българин и кой турчин. Колкото и да говорим и пишем истината е, че за турците, Турция не е нищо. Там са просто чужденци! Турция си гледа за турците там, а другите са без значение. Ако мислите, че не е така- на кой българин му пука за проблемите на гораните в Косово? България е родина на всичкие и всеки е длъжен да спазва законите и. Това изкуствено разделение с малцинствата, които се третират с други закони има за цел единствено да прави напрежение и да насажда омраза между всички нас. На хората трябва да им стане ясно, че щом са в БГ трябва да спазват българските закони, без значение кой какъв е- българин, турчин, евреин, англичанин. Няма и значение кой е мюсюлманин и кой християнин, това е личен избор, вътрешно убеждение, с единствено условие да не пречиш на другите. Днес толкова сме се задълбочили в различията, че не виждаме истинските проблеми и се оставяме да ни манипулират и водят за носа! Разделението е между вярващи и невярващи! Нима извергът от Осло е християнин? На това ли е учил Христос? Нима Кадафи е бил мюсюлманин? Никъде в Корана не пише убивай християни, никъде не пише продавай дрога или бии семейството си. Какво знаем за християнството? Когато е Великден да боядисаме яйца и да купим козунак (вече го има и целогодишно), да хапнем и пиинем. Когато е Коледа пак да хапнем и пиинем. Какво знаем за Байрам? Шекер Барам да хапнем баклавички, Курбан Байрам да заколим курбан, да се съберем да хапнем и пиинем, а през другото време да идем до църквата или джамията за да демонстрираме че сме религиозни! И междувременно докато ние се търсим показност кой е по от другия - аз дето ходя в рама а ти дето не ходиш, или аз хр./мю. и ти хр./мю. , управляващите си крадат на воля и си пълнят гушите. За да не видим далаверите им ни вдигат цените, данъците и ни унищожават всеки ден, ние не живеем, ние се борим с живота. И едните и другите сме на един и същи хал, но сме тръгнали да си вадим очите, вместо да се сплотим и да тръгнем срещу неправдата!
Това, че ще има нова джамия е добре, защото религията учи как да живееш достойно и какво да правиш за да е доволен Господ/Аллах от нас, а той не е на страната на крадците, лъжците, престъпниците, които в днешно време са мнозинство. Ако не знаем как да живеем имаме оставен, нагледен пример с живота на тези от които Господ е бил доволен-Христос, Мойсей, Авраам, Мухамед...
И още нещо, джамии и църкви нека има, нека се строят, в това няма лошо, лошо е ако друга държава ни се месеи в политиката. И мюсюлманите и християните в БГ са граждани на Република България, нека да и спазваме законите и да живеем в мир и разбирателство, но нека и БГ да ни пази след като и плащаме данъци! А що се отнася до дарениетона Турция за нова джамия- ако сте истински мюсюлмани, не забравяйте за какво Мухамед е насърчавал много пъти „Когато едната ръка дава нещо, другата не трябва да знае“.
цитирай
22. bogdan12 - 21 - Много хубави думи, НО
05.04.2012 13:19
разликата между теория и практика, между вярата в сърцата и религията в храмовете е огромна. Не са единични случаите в България и не само, когато точно в храмовете се насажда омраза. Всички, мислещи се за различни и онеправдани/в случая в религиозно отношение/, се впускат да се борят за правата си с различни средства.
Адмирации, че си вярващ и разумен човек, но това не са масите на религиозните хора. Те са лесно манипулируеми, агресивни и....Пътят е да започнем от това, което е в нас, но като не всеки е "дорасъл" за това - държавата трябва да регулира.Съжалявам, че е така, но когато няма вътрешен контрол, той ТРЯБВА да идва отвън.
цитирай
23. hatanasov - А България строи...
05.04.2012 21:34
най-екологичната магистрала в ЕС!
цитирай
24. анонимен - теперва ще си мерят минаретата с арабите и из Аврупата
06.04.2012 14:09
Ами да си я строят и Да занят европейците, дето са ги подкрепяли векове наред срещу христяните в Близкия изток, да знаят "светска " Турция, дето е избила и прогонила и свела христянското си население до 0.5 % да знаят какви проекти истроежи предпочита. Какво се чудите Мохамед бил предсказал че трябвало да превземат и Рим, това си е част от "хадисите" и суната им. Пуснаха и филм как били освободили Константинопол. Исляма е лицемерие и лъжа и архитектурните им имитации на Света София в Константинопол, не могат да скрият простата и ясна за всеки що годе свестен човек истина - бил той турчин, българин или какъвто и да. Единствено за арабите не съм сигурен - понеже Мохамед ги е нанизал лъжите тъкмо като за техните мераци
цитирай
25. asthfghl - 4.
09.04.2012 15:14
> Крайно време е Турция да даде права на българското и кюрдското население

Отбелязвам желанието на някои хора да правят сравнения между уж демократична и толерантна България и иначе доста недемократичната и нетолерантна Турция. Лошо няма, но опитите да се поставят подобни критерии за сравнение са меко казано притеснителни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megafon
Категория: Политика
Прочетен: 2565338
Постинги: 194
Коментари: 3754
Гласове: 2059
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930