Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2018 10:34 - ДНЕС СЕ ОТКРИВА VI МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА - 2018
Автор: souroujon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.09.2018 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
ДНЕС У НАС ЗАПОЧВА VI МЕЖДУНАРОДЕН КИНО И ТВ ФЕСТИВАЛ "СЛАВЯНСКА ПРИКАЗКА" - 2018

В София стартира шестото издание на едно от най-интересните есенни култови светски събития - Международния кино и ТВ фестивал „Славянска приказка“, който ще се проведе от 7 до 10 септември т. в Руския Културно-Информационен център на ул. Шипка 34. Форумът е посветен на
Събитието е посветено на големия приятел на България академик Д.С.Лихачов и на 140- годишнината от освобождението на страната ни от турско робство.
Президент на фестивала е академик, профессор и доктор на изкуствоведческите науки Димитър Димитров - негов създател, а Генерален директор – член-кореспондентът на Академия БАНИ - телевизионната журналистка и продуцент Елена Табанова – Димитрова. Председател на Международното жури т.г. ще бъде кенорежисьорът – продуцент от Китай Ю Сяоган, председател на най-голямата азиатска всекитайска Академия за производство на киносериали. Съпредседатели на Международното жури ще бъдат извесният композитор, диригент, и посланик на мира - маестро Йордан Камджалов ( Бьлгария- Германия), кинорежисьорът протоирей Александър Новопашин , настоятел на Храма Александр Невски в Новосибирск ( Русия) и продуцентът Иван Тонев ( България).
Други членове на журито са продуцентите Марина Болотокова от Русия,  Иван Тонев от България, кинорежисрът и продуцент Валентин Мсливий от Украйна и Димитър Кабаиванов - български киноведед от Института за изкуствознание към БАН - България.  
В конкурсната програма на тазгодишното издание участват повече от 120 филма, произведени в България, Русия, САЩ, Китай, Корея, Палестина, Украйна, Белгия, Македония и Сърбия.
Почетни гости на фестивала са г-н Георги Йорданов, трикратният световен шампион по борба .Александр Томов, доаени на българското кино, музикантът Милчо Левиев. По традиция началото ще започне с концерт, с участието на известни български и чуждестранни певци, инструменталисти и актьори. Ще бъде изпълнен химна на фестивала, написан специално от  композитора - пианист маестро Валентин Стамов. Програмата ще започне с изпълнения на представителния мъжки хор „ Гусла” под диригентството на академик маестро Валентин Бобевски. За пръв път в нашия фестивал ще участват музикалната формация на маестро Йордан Камжалов - “Музикална лаборатория за Човека”, с диригент Мая Василева както и ансамбъл "Иксан" от Южна Корея, с художествен ръководител Сок Шин О, певицата Хи Дженг Ли и барабани Сонг Хун Ким, които ще поздравят фестивала с изпълнения на корейски ритми и песни. В концерта ще вземат участие известното танцово дуо от Украйна - Наталия и Евгений Занкови, прекрасното камерно дуо Иван Кръстев - цигулка и Александра Иванова - пиано, естрадната прима Раиса Полякова, бардът Николай Шевченко и най-младият лауреат на международни конкурси - Марио Кръстев. Изненада за публиката ще бъде представянето на нашите гости от Южна Африка актрисата пианист и музикант Ростислава Пашкевич и популярния актьор от Холивуд Патрик Бокабa както и участието на  още един уникален изпълнител от Узбекистан - Равшан Юнусовр, който ще свири на узбекския национален инструмент – дойрал.
Във втората част на тържествената програма са включени художественият филм на българския кинорежисьор Ангел Бончев ”Светителят –хирург”, посветен на Свети Лука Кримски както и художественият филм на режисьорката Ефемия Фард ”Мръсни сънища”.
На 8 септември любителите на киното ще имат възможност да гледат филмите „ Сестри на милосърдието от крестовоздвиженската община”, посветен на медицинските сестри - участнички в Първата световна война, спонсориран и произведен от Фонд „Русский Мир” както и филма „Мотор” на режисьора Валентин Гошев, с продуцент Иван Тонев. За пръв път в конкурсната програма ще участва и китайският ТВ филм „Антитероризъм“.
Екип на фестивала: Анна Зографова – PR, Ангелина Маринова – мениджър, Стефан Димитров - фотограф, Емилиан Динов - оператор, Александр Пенов — оператор и Петьр Маринов – реклама.
Фестивальт се провежда с любезното съдействие на Россътрудничество - РКИЦ, Фонд «Руский Мир»; общината на г.Сухиндол, Бългрската Академия на Науките и Изкуството (БАНИ), фирма ‘’Рейхолдинг”, Винзавод „Ловико-Сухиндол”, вестник „Дума”, хотел”Славянска беседа” и телевизия ‘Евроком”.
Тържественото връчване на наградите на VI Международен кино и ТВ фестивал „Славянска приказка“ ще се състои на 10 септември от 19.00 часa, в Мраморната зала на РКИЦ, на ул.Шипка 34.
Анна ЗОГРАФОВА - PR
anna_zografova@mail.ru







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: souroujon
Категория: Технологии
Прочетен: 1472207
Постинги: 448
Коментари: 93
Гласове: 634